Lifestyle

Girlscene's 30 Days Challenge: Healthy voedingsschema + meal prepping

1

Yes! In de maand mei starten we met de allereerste challenge. Om ons alvast klaar te stomen voor de zomer die eraan komt, gaan we van start met een #fitgirl gerelateerde uitdaging. We houden allemaal van eten en de guilty pleasures vliegen ons om de oren. Het is nu juist de truc om dat laatste achterwege te laten en je aan een voedingsschema te houden. Dit klinkt alsof je gevangen zit en niks lekkers meer mag, maar niets is minder waar. Het schema pas je naar eigen wensen aan en alles draait om porties, eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Benieuwd wat dit met je lichaam doet? Let’s find out!​

30 days challenge mei

Disclaimer: één cheatmeal per week is toegestaan, thank God!

Om te beginnen is het belangrijk dat je ook echt met het schema bezig bent, vooral omdat dit de eerste challenge maand is. Een goed begin is het halve werk. ;-) Het is natuurlijk raar om in één keer je eetpatroon te veranderen en dat vindt jouw maag ook. Geef het dus de tijd en let erop dat die ene reep Tony’s niet stiekem elke avond in je maag belandt. ;-) Je eet om de twee à drie uur en drinkt voldoende water op een dag, dat is de basis. In je eentje is dit natuurlijk velen malen moeilijker vol te houden dan samen. Daarom gaan we elkaar motiveren in de vorm van een Facebookgroep, om hier het beste uit te halen. We zijn benieuwd wat dit met ons lichaam doet… dus het delen van eigen ervaringen in onze Facebookgroep is absoluut van harte welkom!

Afhankelijk van je eigen lichaam
Om erachter te komen wat het beste voor jou werkt is het slim om na te gaan wat je precies aan koolhydraten en vetten binnen mag krijgen. Dit zou je bij een lokale sportschool met vetmeting of bij een diëtiste kunnen checken. Omdat dit voor iedereen verschilt, zou je zelf even na moeten gaan of jij meer of minder calorieën binnen mag krijgen. Het gemiddelde ligt rond de 1950-2250 kcal voor als je vet wilt verbranden en je eetpatroon wilt aanpassen. Gemiddeld haal je 40% van de calorieën uit eiwitten, 30% uit koolhydraten en 30% uit vetten.

Eiwitten
Mager vlees (kip, kalkoen, rund)
Vis
Eieren
Noten, granen, peulvruchten
Kwark

Koolhydraten
Langzame koolhydraten:
Volkorenpasta, volkorenbrood
Groenten
Zilvervliesrijst
Quinoa
Havermout
Snelle koolhydraat:
Fruit

Vetten
Vette vis
Avocado
Zaden
Pindakaas
Noten

Het schema
voedingsschema 30 days challenge

Het schema is een rode draad voor elke dag, als je sommige producten niet lekker vindt is het mogelijk om ze te vervangen door soortgelijke producten. In het lijstje hierboven met eiwitten, koolhydraten en vetten staan producten die je zou kunnen vervangen. Het schema is gebaseerd op ongeveer 2200 kcal, het kan zijn dat je meer of minder binnen mag krijgen. Dus check even wat voor jou het aller beste is.

Meal prepping
Het is mega handig om jouw maaltijden voor te bereiden. Als je weinig tijd hebt en naar school moet, is het super fijn om een dag uit te zoeken waarop je maaltijden voor een aantal dagen vooruit prept. Je bereidt de maaltijden en stopt ze in bakjes die je dan in de koelkast bewaard. Echt een oplossing én het bespaart je een hoop tijd. Heb jij de beste tips voor meal prepping? Zet deze ook zeker even in de Facebookgroep.

Suplement
Voor de smaak in de kwark zou je een supplement, Whey, kunnen toevoegen zoals je ziet bij de bed time snack. Dit kun je bestellen bij de Body&fit shop in verschillende smaakjes. Hier maak je tevens je ontbijt shake mee.

Wij zijn nu al benieuwd of we ons fitter gaan voelen door op vaste tijdstippen te eten en er op te letten. Let's do this, succes ladies!

PS. Het drinken van minimaal twee liter water en/of thee wordt zeker aangeraden. Eén glas frisdrank per dag is toegestaan, voor als je echt niet zonder kunt. ;-)

Bron: Women's Health, Fit, My Killerbody Motivation | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 1 jaar geleden Davillage

    dat is veel kip op een dag :')

    zijn er ook opties voor vegetarische meiden of vegan meiden?

  1. 1