Food

We knew it! Volgens een onderzoek zijn frietjes gezonder dan een salade

De zomer komt eraan en nu wordt het toch wel tijd om even op de lijn te letten. Je wilt je tenslotte lekker voelen als je in bikini over het strand paradeert. Met pijn in je hart verruil je jouw Franse frietjes voor een groene salade... maar dat hoeft helemaal niet! Volgens een onderzoek zijn frietjes namelijk veel gezonder dan een salade. Yay!

Onderzoekers van het Weizmann Institute hebben ontdekt dat frietjes een stuk gezonder kunnen zijn dan een salade. Tijdens het onderzoek zijn de bloedsuikerspiegels van 800 mensen gemonitord. Ook de slaapgewoontes en stoelgang werd in de gaten gehouden. De deelnemers aten verschillende maaltijden. De onderzoekers ontdekten dat mensen heel verschillend reageren op dezelfde maaltijd. 

Zo kon een deelnemer alle frietjes eten die hij wilde, zonder dat daar een negatief gevolg aan zat. Bij een andere deelnemer schoot de bloedsuikerspiegel omhoog na het eten van een banaan, terwijl er na het eten van een koekje niks aan de hand was. Bij een andere deelnemer was dit precies andersom.

Kortom: frietjes hoeven helemaal niet ongezond voor jou te zijn, terwijl je misschien veel slechter reageert op een salade. Bovendien bevatten maaltijdsalade vaak meer calorieën dan een patatje. Een maaltijdsalade met geitenkaas bevat al gauw 800 calorieën, terwijl een patatje met mayo 500 tot 600 calorieën bevat.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved