Lifestyle

9 dingen die je herkent als je net op jezelf woont

Je hebt je koffers gepakt, geeft je ouders nog even een dikke knuffel en dan is het zo ver: je gaat je oude, vertrouwde nest verlaten. Nu kun je eindelijk alles zelf bepalen, zonder dat er ook maar iemand is die op je let. Het klinkt als een droom, maar zeker in het begin kun je soms voor verrassingen komen te staan. Je hebt tenslotte niet meer je lieve moedertje in de buurt die alles voor je regelt. Nee, je bent nu zelfstandig. De volgende dingen herken je sowieso als je net op jezelf woont.

♥ Het doet pijn om te zien hoeveel je kwijt bent aan boodschappen. Avondeten is niet gratis en daar word je elke dag weer mee geconfronteerd. Waar je geld voorheen op ging aan nieuwe kleding en make-up, geef je het nu vooral uit aan levensmiddelen. Avondeten, afwasmiddel, fruit... Het kost wat.

♥ Je moet je eigen was doen. Net wanneer je van plan bent om dat ene leuke shirtje aan te trekken kom je erachter dat 'ie niet is gewassen. Pff...  wasserete a lá mama was toch wel heel erg handig.

♥ Avondeten brengt zichzelf niet op tafel. Met je ouders samenwonen is heel wat anders dan op kamers. Je kwam thuis en kon direct aanschuiven. Hmm, kip met rijst, heerlijk mam! Als je nu thuis komt moet je zelf aan het kokkerellen. En dan maar hopen dat je alle ingrediënten in huis hebt.

♥ Je weet eigenlijk helemaal niet hoe je moet koken. Hoe veel boter doe je eigenlijk in de pan? En wanneer is rijst goed gekookt? Je zult verstelt staan van hoeveel je nog moet leren op gebied van koken. Maar geen stress: oefening baart kunst. En tot die tijd maak je toch gewoon elke dag pasta pesto? 

♥ Een man in huis is onmisbaar. Het is inmiddels al wat vaker voorgekomen dat je weer eens wat kapot hebt gemaakt. Toen je nog thuis woonde hoefde je maar met je vingers te knippen of het was gemaakt. Nu moet je die rottige klusjes zelf oplossen. Of gewoon wachten tot je vader of broer op bezoek komt, dat kan ook.

student huis wonen ♥ Alle huishoudelijke klusjes moeten ook worden gedaan. Er is niemand anders die het huis voor je stofzuigt of het doucheputje schoonmaakt. Tijd om je handen uit de mouwen te slaan dus. En waar maak je alles eigenlijk mee schoon? Zelfs schoonmaken kan nog lastiger zijn dan je denkt.

Een warm ontvangst is verleden tijd. Avondjes theeleuten met je mams en praten over je dag is verleden tijd. Natuurlijk kun je wel bellen met het thuisfront, maar er is niemand meer die thuis zit te wachten tot je thuis komt van school of werk. In het begin kan dit best kaal aanvoelen, maar het went.

♥ Je wordt veel zelfstandiger. Omdat je nu helemaal voor jezelf moet zorgen ben je een stuk zelfstandiger geworden dan toen je nog bij je ouders woonde. Het geeft je ook veel meer zekerheid, want je bent aan het bewijzen dat je alles helemaal in je eentje kunt. 

♥ Je bent enthousiaster om naar ouderlijk huis te gaan. Vroeger vond je het heerlijk om lekker weg te zijn van huis, maar nu verlang je naar een avondje met je ouders op de bank. Het is veel leuker om weer naar huis te gaan sinds je niet meer bij je ouders woont. Iets om doordeweeks naar uit te kijken :).

Beeld: iStock

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved