News

Bewezen: luie mensen zijn super intelligent

Hang jij liever op de bank dan in de sportschool? Kijk jij liever je college terug dan dat je helemaal naar school moet fietsen? En is de uitspraak ‘liever lui dan moe’ je op het lijf geschreven? Dan ben jij misschien wel hartstikke intelligent. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat luiheid een teken is van hoge intelligentie.

Lui zijn
Breng jij je weekend het liefst door op de bank? Jij hoeft je niet langer schuldig te voelen, want dit betekent misschien wel dat jij juist erg intelligent bent. Uit een nieuw onderzoek uit de Verenigde Staten blijkt dan mensen met een hoger IQ gewoon sneller verveeld raken. Mensen die veel tijd in de sportschool doorbrengen moeten actief blijven om je hersenen te blijven stimuleren.

via GIPHY

Onderzoek
Onderzoekers van de Florida Gulf Coast University deden een test onder een groep van 60 studenten waarvan de ene helft graag wilde nadenken, terwijl de andere helft juist liever taken uit de weg gingen waarvan ze dachten dat ze mentale inspanningen moesten leveren, oftewel ‘lui zijn’. Nadat de 30 nadenkers en de 30 niet-nadenkers waren geselecteerd kregen ze een bewegingsdetector die voor zeven dagen hun fysieke activiteit bijhield. Uit de test kwam naar voren dat de denkers gedurende week veel minder actief waren gedurende de week dan de niet-denkers. A-ha! Er is alleen wel een maar…

Niet té lui…
De hoofdonderzoek zegt er wel gelijk bij dat een enorm lui leven natuurlijk voor niemand goed is. Hij zegt dat iedereen, intelligent of niet, wel moet proberen een actief leven te leiden voor de gezondheid.

Beeld: iStock | Bron: Ladbible.com

Must reads 👀