Lifestyle

Met deze 5 oefeningen verbrand je de meeste calorieën

Hoewel de zomer net voorbij is, willen we die bikini body graag behouden. Ook al hebben we niet altijd zin om ons in het zweet te werken. Het liefst gaan we daarom zo effectief mogelijk te werk. Girlscene zocht uit met weke oefeningen je de meeste calorieën verbrandt. 

1. Squat Jacks
Squat what? Squat jacks dus. Dit is een combinatie van jumping jacks en squats. Heftig? Absoluut. Het is daarom niet voor niets een van de oefeningen waar je véél calorieën verbrandt. Doe een set van twintig squat jacks en neem dan twintig seconden rust. Herhaal dit drie keer en zeg maar dag tegen die calorieën van dat ene ijsje.

2. Touwtje springen
Wanneer je op gemiddelde snelheid touwtje springt, dit zijn ongeveer 100 tot 120 sprongen per minuut, verband je ongeveer 13 calorieën per minuut. Reken maar uit!

touwtje springen work out3. Burpees
Burpees, argggh... Onder veel meiden staat deze oefening bekend als killing. Wij geven ook toe, dit is niet onze favoriete oefening. Maar! Effectief is deze oefening wel. Met deze oefening train je namelijk je onder andere je bilspieren, beenspieren én armspieren tegelijk. Een goede burpees doe je zo:
♥ Je staat recht
♥ Buig vervolgens je knieën tot een squat-houding
♥ Plaats vervolgens je handen op de grond|
♥ Maak een push-up
♥ Sta weer op
♥ Herhaal

Probeer er ongeveer tien in één minuut te doen om flink wat calorieën te verbanden. Extra calorieën verbranden? Maak dan aan het einde van je burpee een sprong, voordat je aan de volgende begint.

4. Lunges
Deze training is met name goed voor de beentjes! Je start met je benen recht naast elkaar, vervolgens stap je met je rechterbeen vooruit en zak je door je heupen. Daarna ga je weer omhoog en is je andere been aan de beurt. Deze oefening maak je zwaarder (lees: meer calorieën verbranden!) door gewichten in je handen te houden.

5. Planken
Deze oefening mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Met planken train je veel spieren tegelijk én verbrand je ook nog eens hartstikke veel calorieën mee. Win-win dus! Begin met 15 seconden en bouw dit geleidelijk op, zodat je aan het einde van de maand misschien wel meer dan een minuut kunt planken.

Beeld: iStock | Bron: Fitsociety, self.com, womenshealth

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved