Van deze slechte gewoontes moét jij nu nog afstand doen

Lifestyle door Rochèll

We wennen onszelf onbewust allerlei gewoontes aan. Nog snel even social media checken voordat je gaat slapen, standaard 2 minuten te laat komen, al je vrije tijd besteden aan het kijken van series op Netflix... Het lijkt niet heel slecht, maar ondertussen zijn dit wel gewoontes die je leven beheersen. Soms moet je proberen om een aantal van je gewoontes los te laten. Ben je dat van plan? Begin dan bij de volgende gewoontes.

♥ Je telefoon altijd bij je hebben (en zelfs meenemen naar bed)
Telefoons spelen tegenwoordig een belangrijke rol in ons leven. Zo belangrijk dat het onmogelijk lijkt om hem een uur te moeten missen. Het is niet goed om de hele dag op je telefoon te kijken en daarbij is het ook niet netjes. Ben je met je vrienden? Praat dan met elkaar in plaats van dat jullie allebei op jullie telefoon zitten. Je zult al snel merken dat je een stuk minder wordt geleefd als je niet constant op social media zit. Meer aandacht voor andere, mooie dingen.

♥ Mensen volgen op social media die je alleen maar boos maken
En als je dan de hele dag op je telefoon zit, kijk je ook nog eens naar allemaal mensen die je humeur compleet verpesten. Op een of andere manier vinden we het fijn om mensen te stalken via social media. Niet alleen mensen die we leuk vinden, maar ook mensen die we eigenlijk helemaal niet mogen. Gooi die negativiteit weg en ontvolg de mensen die niks toevoegen. 

♥ Lichamelijke klachten negeren
Je hebt al dagen last van kiespijn, maar een afspraak maken bij de tandarts? Dat is toch helemaal nergens voor nodig. Het gaat vast wel vanzelf over... Luister goed naar je lichaam. Dus wanneer je lichaam je een seintje geeft, is het belangrijk om dit niet te negeren. Zo kun je grote problemen voor zijn. Better safe than sorry.
♥ Jezelf constant vergelijken met anderen
Als je jezelf blijft vergelijken met andere mensen zul je nooit blij zijn met hoe je bent. Vooral sinds de komst van social media zijn mensen vaak bezig met zichzelf vergelijken met anderen. Onthoud: niet alles wat je ziet is echt. En daarbij komt kijken dat jij gewoon jouw leven leeft. Dat je vriendin net zo oud is en al is getrouwd betekent niet dat jij dit ook al hoort te doen. Wees lekker jezelf. Hoe saai zou het zijn als iedereen hetzelfde was?

♥ Al je tijd besteden aan Netflix
Heb je eindelijk een avondje vrij, besteed je al je tijd aan het kijken van series. Series kijken is heerlijk en zeker leuk om te doen, maar je kunt je vrije tijd ook anders opvullen. Werk eerst je to-do lijstje af en beloon jezelf daarna op een avondje Netflix. Uiteindelijk zul je er alleen maar blij mee zijn.

♥ Overal te laat komen
Altijd als je ergens naartoe gaat krijg jij het voor elkaar om nét te laat te komen. Het lijkt niet zo'n big deal dat je iets later binnen komt vallen, maar toch vinden mensen het hartstikke irritant. Als je toch maar twee minuten te laat bent, dan kun je in het vervolg toch ook wel iets eerder weggaan van huis? Het geeft jezelf ook een beter gevoel als je vaker op tijd komt.

♥ In rommel leven
Het opruimen van je kamer is iets wat jij altijd uitstelt. Je hebt altijd wel wat beters te doen. Ondertussen blijft die stapel met kleding zich uitbreiden en kun je de moed niet meer bij elkaar rapen om eraan te beginnen. Ruim alles wat je gebruikt zo snel mogelijk weer op. Zo voorkom je uitstelgedrag en ziet jouw kamer en altijd tip top uit.

♥ E-mails niet verwijderen
Inmiddels heb je al meer dan 2000 berichten in je mailbox en het aantal blijft maar groeien. Dit zorgt voor veel onrust. Check elke dag even je mail en verwijder wat overbodig is. Om wat meer overzicht te krijgen kun je ook mapjes aanmaken. Zo vind je al je belangrijke mailtjes snel weer terug.

Bron: buzzfeed.com, rd.com, telegraph.co.uk | Beeld: iStock