Lifestyle

Drankjes doen op het terras: 13 situaties die je zeker herkent

Wanneer er ook maar één zonnestraal je huid raakt, pak jij je zonnebril en ren je naar het eerste beste terras. Uren kun jij met je BFF genieten van een drankje zonder van je luie stoel af te komen. Heerlijk is het. Hier kunnen we nou echt naar uitkijken. Ben jij een echte terrasaanbidster? Dan komen deze situaties jou zeker bekend voor. 

1. Een paar lege stoelen vinden is altijd een hele opgave. Het begint altijd met een plek te veroveren. Alles zit bomvol, maar er zal toch wel ergens een plekje vrij zijn?! Na lang zoeken is er altijd wel ergens iets vrij. 

2. Het is altijd vechten om de beste plek. Je moet en zal met je gezicht naar de straat zitten. Je gooit je handtas al van een afstandje op de stoel die je op het oog hebt en rent er als een gek naartoe. Uh, hallo? Mensen kijken natuurlijk. 

3. Je wil eerst weten wat de rest van het gezelschap bestelt. Wanneer de ober de bestelling opneemt, blijf je expres nog even geconcentreerd in de kaart kijken, want zouden ze voor een biertje gaan of toch dat classy wijntje? 

4. Wat is een terras zonder vleeskeuring? Elke man die passeert, wordt even goed onder de loep genomen. Jij geeft hem een dikke acht en je vriendin komt niet hoger dan een zesje. Ach ja, smaken verschillen.

5. Wat is een terras zonder verbrand koppie? Je denkt altijd dat het wel meevalt. “Ach, die ene keer dat de zon schijnt, verbrand ik echt niet hoor.” Ja ja, als je eenmaal thuis bent, piep je wel anders. De volgende keer toch maar een flesje zonnebrand mee. Lees hier hoe je voorkomt dat je verbrandt. 

6. Je blijft maar bestellen. Ach, nog eentje dan. Zo gaat het de hele middag. Het weer is perfect en je zit heerlijk. Die verleidingen kun jij op dat moment echt niet weerstaan.

terras herkenbaar7. Flirten met de mensen om je heen. Of het nou de ober is, de hunk die over straat loopt of de jongen die naast je zit, jij laat ze wel even zien wat flirten is. Iets te lang oogcontact of even lekker lang lachen. Jij weet ze wel in te pakken op dat terras. Lees hier de ultieme flirttips. 

8. Jij bezoekt het terras voor maar één ding: mensen kijken. Niets is zo heerlijk als dat. Maar hé, oordelen doen we natuurlijk niet. 

9. Je komt altijd bekenden tegen. Of het nu de buurman is of iemand uit je volleybalteam. Er zijn altijd mensen die je kent die dezelfde plannen hadden als jij. Je kunt ook nooit eens anoniem van een biertje genieten. 

10. De bitterballen smaken op zo’n moment nóg beter. Bij een lekker drankje hoort natuurlijk een portie bitterballen. Gek genoeg smaken ze ook nog eens lekkerder dan wanneer je ze thuis eet. 

11. Je beseft hoe geweldig het leven is. Zon in je gezicht, een hapje en een drankje, vriendinnen om je heen en een heerlijke stoel. Wauw, wat is het leven toch goed. 

12. Je raakt niet uitgepraat. Op de een of andere manier vallen op een terras nooit ongemakkelijke stiltes. Van praten over koetjes en kalfjes tot aan serieuze zaken. Alles komt aan bod op het terras. 

13. De rekening valt altijd tegen. Als jullie er dan toch een eind aan breien, komt altijd het minder leuke deel: de rekening. Oefff, hebben we echt zoveel gedronken? Helaas moet je er dan toch weer aan geloven. 

Beeld: Pixabay