Lifestyle

Met deze 7 tips krijg jij jouw liefje aan de praat

Als jij een vriendje hebt weet jij maar al te goed dat in een relatie goed met elkaar praten belangrijk is. Communication is the key to succes! Niet alleen heb jij gezellige momenten met je lover, maar ook praten over jullie gevoelens is een must. Sommige jongens hebben met dit laatste moeite, waar wij meiden uren kunnen vol praten over gevoelens. Om dat toch een beetje aan te moedigen hebben wij 7 tips voor jou verzameld.

1. Begrijp zijn gevoelens (yeah, boys have feelings too)
Ja meiden we know soms lijkt het misschien niet zo, maar het andere geslacht heeft óók gevoelens ;-) Het is belangrijk dat we dit onthouden en ons ook begripvol opstellen tegenover onze lover. Want wanneer we dit niet doen en er alleen maar mee lachen, kom je niet echt verder.

2. Sta open voor zijn mindset, jij hebt niet altijd gelijk
Probeer niet altijd de betweter in jullie relatie te zijn. Ook al vind je het vaak bloedirritant dat mannen altijd beweren gelijk te hebben en wil jij maar al te graag bewijzen dat ook jij vaak gelijk hebt. Probeer altijd open te staan voor zijn mindset. Laat hem zijn zegje doen en reageer niet altijd zo bitchy terug. Als dit goed gaat zal hij ook eerder iets kwijt willen over zijn gevoelens.

3. Behandel hem zoals jij ook behandeld wil worden, who doesn't?!
Dit vertelde je moeder jou waarschijnlijk elke week wel een keer als je weer eens 'ruzie' had met een vriendinnetje. Behandel anderen zoals jij ook behandeld wilt worden, alleen dan is er wederzijds respect. Zodra jouw liefje weet dat jullie elkaar begrijpen en elkaar behandelen met respect, zal hij zich ook veel sneller openstellen tegenover jou. Het gaat in ieder geval een stuk makkelijker en relaxter. En als je dit moeilijk vindt, denk dan aan alle lieve dingen die je liefje voor jou doet. ;-)

relatie praten over gevoelens

4. Ga niet pushen en go with the flow
Het heeft echt totaal geen zin als je blijft pushen. Als je honderd keer in de week bij elke struggle zegt: "Praat dan ook een keer fatsoenlijk met me", dan zal hij nooit gaan praten. Dit voelt toch totaal niet welkom?! Go with the flow, en laat hem af en toe merken dat je er open voor staat als hij zijn verhaal kwijt wilt.

5. Heb het eerst gezellig en leuk voordat het over gaat in een serious talk
Vanuit een gespannen sfeertje praten over gevoelens is 'n beetje een no-go. Als je met je liefje een serieus gesprek wilt voeren over zijn gevoelens is het slim om van tevoren samen iets leuks te doen. Op die manier is de sfeer tussen jullie chill en zal het gesprek deze vibe overnemen. It's a win-win!

6. Let op je lichaamstaal en heb een open houding
Het levert niks op als jij als een klein kind met je armen over elkaar gaat zitten. Het is absoluut niet de bedoeling dat het een 'oudergesprek' gaat worden, want als dat zo is zijn wij benieuwd wat eruit komt. Helemaal niks waarschijnlijk. Heb een relaxte open houding en zo zal hij jouw lichaamstaal overnemen. Je lover krijgt nu het idee dat jij er echt voor open staat (wat ook zo is) en vindt het nu waarschijnlijk veel fijner om met je te praten. 

7. Reminder: het gaat niet om jou maar om hem
Dit is misschien wel de belangrijkste: het gaat niet om jou in dit gesprek. Als je dit artikel hebt gelezen dan betekent het dat je graag wilt dat je vriendje gaat praten. Zet jezelf op dit moment dus op de tweede plek en zet je vriendje op één. Hij verdient op dit moment jouw aandacht, niet jouw ego. 

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved