Dit is waarom jij geen gifjes meer kunt toevoegen op Snapchat en Instagram

News door Rochèll

Een smiley hier, een gifje daar: tegenwoordig kun je de leukste creaties toevoegen aan je foto's op social media. Zo ook bij Instagram en Snapchat. Maar wij hebben helaas slecht nieuws voor alle creabea's. Misschien is het oplettende Instagram- of Snapchatgebruikers al opgevallen: het is niet meer mogelijk om gifjes toe te voegen aan Snapchats of Instastories. Waarom niet? Wij vertellen je de reden.

De twee social media kanalen hebben er allebei voor gekozen om de optie te verwijderen, maar dat deden ze niet zonder reden. Er was namelijk een extreem racistische gif gespot in de beide bibliotheken. Een fout van Giphy, omdat het gifje zowel bij snapchat als Instagram verscheen.

De boodschap van het gifje was dat er miljoenen doden worden veroorzaakt door donkere mensen die misdaden plegen. Iets wat absoluut niet kan volgens Instagram en Snapchat en daar kunnen wij ons alles bij voorstellen. Gelukkig hoeven we de gifjes niet voor altijd te missen, want het is een tijdelijke oplossing. De functie blijft uitgeschakeld totdat Giphy het gifje uit de  bibliotheek heeft gehaald. Hoe lang dat gaat duren? Dat weten we helaas nog niet.

Bron: nu.nl, techcrunch.com | Beeld: Pixabay