News

Bizar: Lisette (26) heeft duizenden euro's(!) schuld door Instagram

De één is net wat fanatieker in het onderhouden van haar Instagramfeed dan de ander. Een nieuwe outfit, een prachtige locatie of een belangrijke herinnering: genoeg redenen om een nieuwe post te plaatsen. Maar overdrijven is ook een vak. De zesentwintig-jarige Lisette Calveiro heeft een volgersaantal van 16.4000, maar daarbij ook een dikke schuld van 10.000 dollar. "Ik wilde de lifestyle van een jonge millennial in New York vastleggen." 

In 2013 is Lisette van Miami naar New York verhuisd, om daar vervolgens stage te lopen. New York heeft genoeg gave plaatsen om je Instafeed mee op te fleuren, dacht Lisette. Ze bezocht de meest mooie en indrukwekkende plekken en genoot van uitgebreide lunches en diners. Niks mis mee zul je denken, maar daar blijft het nog niet bij. Ze kocht voor iedere foto een nieuwe outfit om het perfecte plaatje te creëren. Lisette ging ook nog eens elke maand op vakantie: alles voor de likes. 

Ze geeft aan dat haar leven één grote leugen was. Eigenlijk had ze helemaal niet genoeg budget om het leven te leven zoals zij deed. Ze kreeg niet eens een stagevergoeding, dus het geld was er simpelweg niet.

Tegenwoordig doet Lisette niet zó veel meer voor haar Instagramaccount. Ze maakt geen verre reizen meer en heeft een abonnement om kleding te huren in plaats van te kopen. Haar schulden probeert ze af te lossen met het geld dat ze verdient met haar nieuwe baan. Instagram is leuk, maar dit gaat toch wel te ver. Hoe kun je het zover laten komen?!

Bronnen: metronieuws, nypost.com, thesun.co.uk

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved