Lifestyle

How to: gelukkig zijn in je eentje

We weten allemaal dat geluk niet in iemand anders zit, maar in onszelf. Toch is het vaak de gedachte dat iemand anders ons gelukkig maakt wat door ons hoofd zweeft. Niet doen meiden, er zijn genoeg redenen waarom wij in ons eentje het gelukkigste meisje op aarde kunnen zijn. Girlscene heeft een aantal redenen verzameld waarom je hartstikke gelukkig kan zijn in je eentje.

♥ Haal het geluk uit kleine dingen
Dit is wat de meeste mensen altijd zeggen, geluk moet je in de kleine dingen zoeken. Deze kleine dingen, maakt niet uit wat, maken je soms nog gelukkiger dan één groot ding. Het is buiten mooi weer, je hebt een pot Ben & Jerry’s of het knuffelen met je hond. Dit zijn allemaal dingen die je op dat moment intens gelukkig kunnen maken.

♥ Begin met kleine stapjes
We weten allemaal dat we meteen naar het grote willen en de kleine stapjes overslaan. Maar je wordt er veel gelukkiger van om juist even door de grote dromen heen te kijken en al het kleine geluk om je heen te waarderen. Je kunt niet in één keer je diploma halen, eerst heb je nog super veel leuke momenten die je samen met al je klasgenootjes meemaakt. Dit wil je toch niet missen?

happy

♥ Zorg goed voor je kamer
We willen niet net zoals je moeder klinken, maar het helpt wel. Zorg goed voor je kamer en houd ‘m opgeruimd. We zijn al snel geneigd om onze gedragen kleren na een lange dag op de welbekende stoel neer te pleuren (iedereen heeft wel zo’n stoel). Bedenk je vanaf nu nog een keer of dit wel goed voor je is, want je wordt er alleen maar ongelukkiger door als je er weer een blik naar werpt. Als je kamer schoon en opgeruimd is zit je veel lekkerder in je vel en voel je je happy.

♥ Probeer niet te veel te denken
We doen allemaal wel eens aan overthinking, maar of dit je gelukkiger maakt… wij denken van niet. Het kan zijn dat de gedachte door je hoofd gaat dat je je alleen voelt. Dat mag, maar laat deze gedachte niet verder groeien tot iets groots. Iets groots zoals “ik zal altijd alleen blijven” of “niemand zal ooit van mij houden” doen niet veel goeds voor jouw gevoelens. Dus voordat je het zover laat komen, moet je de gedachte stoppen. Laat de negatieve gedachten gaan en doe dingen die je blij maken. Steek een kaarsje aan of ga even lekker in bad en relax.

♥ Maak plezier in je leven
Dit klinkt zo cliché, maar doe het gewoon. Maak plezier, spreek met vriendinnen af, neem een puppy, doe gewoon veel dingen die jou blij maken. Probeer minimaal één keer in de week iets leuks te doen. Zo maak je je eigen geluk binnen no-time.

♥ Trakteer jezelf op een date
Wie zegt dat je geen date met jezelf kunt hebben? Dit is toch gewoon super leuk om te doen. Maak je kamer gezellig door kaarsjes aan te steken, veel kussens op bed te gooien en het licht te dimmen. Regel een lekkere bak ijs, popcorn of maak toastjes. Nu nog een kopje thee erbij en een film die jij graag wilt zien. En jouw date is klaar om van start te gaan. Ook lekker handig met een film uitzoeken, geen gezeur en je kunt altijd kijken waar je zelf zin in hebt. 

Bron: Lifehack, Happinez, So Chicken | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved