Lifestyle

Zo zorg je voor minder spanning tussen jou en je lover

Een ruzie hier, discussie daar: zelfs de beste relaties hebben ups en downs. De ene keer heb je het gevoel dat jullie sowieso samen oud gaan worden, terwijl je ook van het een op het andere moment ineens vol twijfels kunt schieten. Een discussie is helemaal niet erg, maar het moet wel leuk blijven tussen jullie. Met deze tips houden jullie het makkelijk vol samen.

Zo zorg je voor minder spanning tussen jou en je lover

1. Zoek de juiste partner
Het belangrijkste ingrediënt voor een goede relatie is de partner die je kiest. Als niet de partner kiest die bij jou past, wordt het gewoon geen succes. Simple as that. Je weet natuurlijk nooit of iemand de ware voor je is, maar als je je na een tijdje al flink begint te ergeren aan dingen weet je dat het niet helemaal goed zit. Wees dus eerlijk tegen jezelf én tegen hem.

2. Gebruik ‘wij’ in plaats van ‘jij’
Als je het hebt over een oplossing zoeken voor een probleem, moeten jullie dat samen doen. Zeg niet dat hij of zij dingen moet doen, maar doe het samen. Jullie tegen de rest van de wereld. Als je tegen hem of haar zegt dat hij of zij dingen moet doen kan dit als een aanval voelen.

3. Houd zijn handen vast als jullie een discussie hebben
Als jullie elkaars handen vasthouden zijn jullie met elkaar verbonden. Je hebt een stuk eerder de neiging om uit te vallen als je gewoon tegen over elkaar staat. Terwijl jullie elkaars handen vasthouden kunnen jullie dus gewoon rustig praten over wat er aan de hand is, zonder er nóg groter probleem van te maken.

spanning relatie liefde4. Stel problemen niet uit
Hoe klein het probleem ook is, los het gelijk op. Problemen worden er echt niet minder moeilijk of vervelend op hoe langer je ze uitstelt, dus daarom kun je het maar beter direct doen. Als je kleine problemen blijft negeren, stapelen ze zich op en wordt het een nog veel groter probleem.

5. Zeg ‘dankjewel’
Een van de vele redenen waardoor relaties stuklopen, is doordat mensen zich niet genoeg gewaardeerd voelen. Bedank je lief dus gewoon wat vaker. Dit hoeft niet alleen bij grote dingen, maar een ‘dankjewel’ na het doen van de afwas is ook best op zijn plaats.

6. Onthoud wat je lover graag wil
Zegt hij of zij dat hij echt heel graag een keer een nieuwe tas wil? Schrijf dat dan op. Houd het af en toe bij als je liefje zegt dat hij of zij iets heel erg leuk vindt en haal het een tijdje later voor je schatje. Je laat zien dat je echt luistert en dat geeft diegene sowieso een goed gevoel.

7. Wil niet altijd je gelijk hebben
Waarschijnlijk heb je weleens een ruzie gehad, waarvan je later dacht: waar ging dit nou eigenlijk over? Maak niet om alle kleine dingen ruzie, maar laat het soms ook gewoon eens gaan. Je gelijk krijgen kan verslavend werken, maar vaak is het die ruzie niet waard.

8. Zeg wat er aan de hand is
Als je je ergens niet goed over voelt, of als je het gevoel hebt dat er iets aan de hand is: zeg dat dan gewoon. Het helpt niet om constant seintjes te geven. De meeste problemen worden veroorzaakt door miscommunicatie, dus probeer veel te praten om die problemen te voorkomen. Vaak ruzie met je lover? In dit artikel staan acht belangrijke tips om ruzie te voorkomen.

Bronnen: yourtango.com, lifehack.org, shape.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved