Lifestyle

De 8 grootste ergernissen in de sportschool

Het duurt nog maar een aantal maanden en dan breekt de zomerperiode weer aan. Tegenwoordig wil iedereen een bikinibody hebben om in de zomer te shinen op het strand. Mensen beginnen dan al vroeg met het opbouwen van spiermassa en conditie in de sportschool. Hoe vaker je rondhangt in de sportschool, hoe vaker je dezelfde types en situaties tegenkomt. Als jij vaak naar de sportschool gaat herken jij de volgende situaties vast en zeker.

Mensen die de apparaten niet schoonmaken
Er lopen soms van die mensen rond in de sportschool die hun eigen gebruikte apparaten niet schoonmaken. Hallo? Er  hangen niet voor niets schoonmaakdoekjes om de boel op te frissen. Ik hoef niet op een apparaat te sporten waar andermans zweetdruppels aan hangen. Bovendien is het ook erg asociaal om anderen jouw troep om te laten ruimen. Hetzelfde geldt voor gewichten die niet op de juiste plek worden teruggelegd.

Mensen die je continu in de gaten houden
Jij bent bezig met de leg press en er is steeds die ene persoon die jou aankijkt. Je wordt continu in de gaten gehouden door deze persoon en deze persoon vindt het maar al te interessant dat jij bezig bent met de oefeningen. Ben jij zo’n type persoon en lees je dit? Stop met dat opvallende gestaar. Wij komen niet in de sportschool om te flirten, maar om te sporten!

Mensen die zich overal mee bemoeien
Terwijl jij je in het zweet werkt met een zware oefening komt er iemand naar je toe die je even gaat vertellen dat je het verkeerd doet. Degene ziet er zelf niet eens uit alsof ‘ie er verstand van heeft en bovendien, waar bemoei je je mee? Als ik nou bezig was met een levensgevaarlijke oefening en jij was een sportleraar mocht je mij advies geven. Niet als je er de ballen verstand van hebt.

Mensen die steeds aan het schreeuwen en kreunen zijn
Met name de mannen kunnen hier wat van. Ze gebruiken gewichten die veel zwaarder zijn dan hun lichaamsgewicht en dan komt er soms een harde kreun uit hun keel. Mannen onderling willen altijd een beetje opscheppen en stoer doen over hun spiermassa. Vooral als er net op dat moment een vrouw langsloopt.

Mensen die een theekransje houden
Dames en heren zijn jullie hier om te sporten of om diepzinnige gesprekken te voeren? Sommige mensen zijn in de gym alleen maar bezig met socializen. Beste zonde eigenlijk. Je betaalt elke maand een vast bedrag om te kunnen werken aan je lichaam en dan verspil je jouw tijd door met anderen te kletsen.

Mensen die spiegelselfies maken
Jij staat voor de spiegel omdat je bezig bent met het maken van een squat. De spiegel gebruik je om te kijken of je de juiste houding aanneemt. Dan komt er ineens iemand naast je staan die 10 minuten spiegelselfies gaat maken. Zo van: ‘Beste Instagram followers, kijk eens hoe sportief ik ben’. Niet echt slim, want je had ook 10 minuten cardio kunnen doen in plaats van selfies maken.

Mensen die een apparaat onnodig bezet houden
Even een kwartiertje zitten op een apparaat om uit te rusten? Of een handdoek op een fiets leggen terwijl je gaat douchen? Stop hier mee. Je houdt onnodig apparaten bezet en medesporters ergeren zich er alleen maar aan. Dit komt op hetzelfde neer als een stoel bij het zwembad bezet houden en vervolgens gaan uitslapen om pas eind van de middag naar het zwembad toe te gaan.

Vrouwen die halfnaakt naar de gym gaan
Vooruit we snappen dat je trots ben op je figuur en de vele uren fitness die je erin hebt gestopt, maar om nou halfnaakt naar de sportschool te gaan is zwaar overdreven. Dit soort vrouwen willen alleen maar aandacht en zorgen ervoor dat andere vrouwen zich zwaar onzeker gaan voelen. Trek gewoon een normale fitnessbroek aan met een t-shirt of topje. Zelfs met warm zomerweer hoef je er nog niet halfnaakt bij te lopen, want dat kleine stukje stof maakt echt niks uit.  

Beeld: Istock

 

Lees ook: Complete your look met deze coole Protest kortingscode

Must reads 👀