Fashion

9 herkenbare situaties als er overal mega sale is

Jij koopt liever veel voor weinig en daarom zijn de dagen waarop alles in de rekken is afgeprijsd jouw favoriete dagen. Wanneer je de winkel binnenloopt zie je van alles hangen en neem je het liefst alle kleding mee naar huis. Er gebeuren gedurende deze dagen veel typische dingen die elke fashion lover wel meemaakt. Wij hebben deze herkenbare situaties op een rijtje gezet.

Je wilt alles hebben
‘OMG dat leuke shirtje die ik eerder zag hangen is nu afgeprijsd’, en ‘WOW waarom zijn die broeken maar 10 euro?’. Dit zijn gedachtes die veelal door je heen gaan wanneer er overal uitverkoop is. Je ziet door de bomen het bos niet meer en je wilt alles hebben.

Vechten bij de laatste afprijzingen
‘SHIT, van die pumps is er nog maar een maat 39 te koop’. Jij wilt deze schoenen zo snel mogelijk pakken, maar je ziet ook dat jij niet de enige bent. Er is een hoop concurrentie op dat soort momenten en iedereen gaat voor zichzelf.

Je wordt duizelig
Een shirtje hier, een zonnebril daar én een te gekke blouse – je ziet ineens zoveel dingen die je wilt hebben. Je weet niet waar je het eerst naartoe moet en door alle drukte word je ook nog eens duizelig. Er lopen mensen met grote kinderwagens, een wachtende opa in een scootmobiel, traaglopende ouders van puberdochters en rondrennende kinderen. Het wordt je even allemaal te veel. Toch zet je door en probeer je alle kleding die je op dat moment wilt te verzamelen.

Er staan enorme rijen
Door de enorme sale staan er ook overal enorme rijen. Bij de kassa, bij de pashokjes en soms zelfs voor rekken met kleding waar mensen bij willen. Het is een grote chaos en mensen staan soms zwetend in hun winterjas met een hoop kleding over hun arm te wachten bij de pashokjes. En dan is er vaak ook nog een maximum aan kledingstukken die je mee mag nemen de kleedkamers in. Dus dat wordt nog een keer de rij trotseren, wat je toch allemaal over hebt voor een hoop goedkope kleding..

Foundation vlekken
Yes, daar zijn die geweldige witte jurkjes die eerst zo duur waren! Je pakt het jurkje van de hanger af en de moed zakt direct alweer in je schoenen. Gadver.. er zitten foundationvlekken in de jurk. BAH. Waarom moeten mensen zo vreselijk smerig zijn? Niemand heeft nu meer iets aan deze pareltjes.

Vrouw winkel tijdens mega sale
Onnodige koopjes
Er zijn zoveel goedkope dingen in de sale dat jij heel veel onnodige items koopt. Jij hebt deze dingen helemaal niet nodig en stiekem heb jij die jeans al, maar dan in het zwart. Eigenlijk is het gewoon zonde. Het mag dan wel in de sale zijn, maar jij mag ook best wel eens wat laten liggen als je al een kast vol hebt. 

Chaos en rommel in de winkel
Alle mensen die steeds de winkel in komen stormen brengt natuurlijk wel de hoognodige risico’s met zich mee. Dit betekent dat er overal gekreukelde kledingstukken liggen, niks ligt meer opgevouwen en mensen raken in de stress. Iedereen gaat maar voor een ding: zoveel mogelijk voor weinig scoren.

Geïrriteerd winkelpersoneel
En ja ook het winkelpersoneel ondergaat het een en ander op dit soort dagen. Ze worden constant belaagd door gillende meiden en ze zitten geen minuut stil. Ze worden ook altijd flink aan het werk gezet door hun leidinggevende. Tegelijkertijd zijn er ook moeders die zich afvragen of dat bepaalde kledingstuk niet stiekem nog ergens in het magazijn hangt.

Een maatje te groot is niet erg
Ach wat jammer zeg, dat sexy jurkje is niet meer verkrijgbaar in maatje S.. Dan maar een M of een L nemen? Vervolgens zie je in de paskamer dat hij niet mooi aansluit. Maar eigenwijs als je bent koop je hem toch. Boeiend, hij kost toch maar een tientje en je moet natuurlijk geen spijt krijgen als je thuis bent.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook