Lifestyle

Ga jij je haar verven? Zo krijg en behoud je een mooie kleur

Over het algemeen is het zo dat mensen met blond haar graag bruin haar willen, maar andersom ook. We zijn af en toe gewoon even in voor iets compleet anders. Maar je moet wel een aantal dingen weten voordat je een afspraak maakt bij de kapper. Het is namelijk niet niks, zo’n andere coupe. Wij vertellen je hoe je uiteindelijk die bruine lokken kunt krijgen die je al die tijd al wilde!

1. Kies voor semi-permanent
Als je besluit om zelf met verf aan de haal te gaan, is het je aangeraden om voor semi-permanente verf te gaan. Een permanente verf opent je haarschubben en daardoor beschadigt je hoofdhuid eerder. Als je licht haar hebt en het donkerder maakt is het overbodig om dat te doen. 

2. Ga voor een warme tint
Als je van plan bent om je haar tegen het zwarte aan te verven moet je voor een koud-tint verf gaan. Maar wil je gewoon een mooie bruine kleur? Sla alle koud-tinten dan over en kies voor een warme tint. De kleur kan anders snel een beetje assig en levenloos lijken en dat is waarschijnlijk niet wat je wilt.

3. De keuze van de verf
Kies een kleur uit die eigenlijk één tint lichter is dan de kleur die je wilt. Vaak is het namelijk zo dat de kleur net wat donkerder uitvalt dan verwacht. Mocht je het dan alsnog te licht vinden, dan is het makkelijker om de kleur weer donkerder te maken dan lichter. Dat is namelijk een veel grotere opgave. 
4. Bescherm alles om je haar heen
Je wilt natuurlijk niet dat naast je haar ook nog je huid bruin wordt geverfd, dus daarom is het handig om vaseline rond je haarlijn (en oren) te smeren. Mocht je het op een of andere manier toch nog voor elkaar krijgen om verf op je lichaam te smeren, dan moet je even flink schrobben met water en zeep. Zo’n grote ramp is het nou ook weer niet namelijk. In dit artikel staan alle dingen die je moet weten voordat je thuis je haar verft.

5. Wrijf je haar goed in
Besteed wat extra aandacht aan je hoofdhuid, want dan trekt de verf een stuk beter in. Het heeft wat tijd nodig om de haarverf in het haar te hechten, dus geduld en een goede massagetechniek zijn geen overbodige luxe.

6. Probeer lowlights
Het is ook een idee om lowlights te proberen. Door lowlights oogt je haar echt veel bruiner, zonder dat je opeens een complete metamorfose moet ondergaan. Lowlights kun je echter wel beter bij de kapper laten doen. 

View post on Instagram
 

Op deze drie manieren kun je jouw haar van een kleurtje voorzien:

Spoeling
Een spoeling is eigenlijk geen echte verf, maar meer een kleurtje die er na een paar wasbeurten uit is. Als je nog niet zo zeker bent over je keuze is een spoeling een goede oplossing. Is het niet geworden zoals gehoopt? Dan was je het er gewoon net zo makkelijk weer uit.

Permanente verf
Deze verf is niet zomaar uit je haar te wassen, maar kan alleen uit je haar groeien. Als je permanente verf aanbrengt moet je het verven om de paar weken bij houden want anders krijg je uitgroei. Voordat je met permanente verf begint moet je dus wel zeker weten of je het echt wilt.

Semi-permanente verf
Dit is een tussenweg: de verf blijft langer zitten dan een spoeling, maar is niet permanent. 

Bronnen: womanshealthmag.com, beautyheaven.com, people.com | Beeld: iStock

Must reads 👀