Lifestyle

Wat te doen met Koningsdag 2018?

Koningsdag 2018 komt er weer aan, dit jaarlijkse feestje van onze koning Willy staat altijd hoog op ons lijstje. Er is van alles te doen in de stad. Hierbij kun je denken aan markten, festivals, buurtfeesten en zoveel meer! Ook is er meestal al veel te doen op de dag vóór Koningsdag, zo zijn er veel Koningsnacht feestjes. Vooral voor onze oudere lezeressen is dit zeker leuk om in de gaten te houden. Zo luid je Koningsdag 2018 meteen feestelijk in. Benieuwd wat er door het hele land te doen is tijdens Koningsdag 2018? Girlscene zocht het voor jullie uit!

koningsdag 2018

Koningsdag 2018 is de vijfde Koningsdag met Willem-Alexander als onze koning. Tijdens Koningsdag vieren we de verjaardag van onze koning. Het is een groot nationaal feest ter ere van ons staadshoofd. Koningsdag 2018 is de vijfde keer met onze koning, maar voorheen was dit Koninginnedag met prinses Beatrix. Het is altijd al één groot feest geweest!

In onze mooie hoofdstad Amsterdam is (zoals verwacht) erg veel te doen. Er zijn al minstens 4 festivals op deze feestelijke dag, Koningsdag 2018, in Amsterdam:

  • Kingsland Festival (18+)
  • Nassau Festival (18+)
  • Loveland van Oranje (18+)
  • Urban Music Festival (18+)

Kunnen we zie niet gewoon allemaal tegelijkertijd bezoeken?  We nemen er even eentje uit, in de Amsterdam RAI vind je het Kingsland festival. Artiesten als Armin van Buuren, Hardwell en Sunnery James & Ryan Marciano zijn hier aanwezig, maar Broederliefde, Ronnie Flex en Jonna Fraser zijn hier te vinden. Er is voor ieder wat wils! Mocht je die dag niet in Amsterdam zijn, maar wel super graag naar Kingsland festival willen? Dan kun je altijd nog in Den Bosch, Groningen of Twente terecht. De kaartverkoop van Kingsland start donderdag 8 februari om 12:00 uur, de ticketprijs is vanaf €37,90.

Tijd: 12:00 – 20:00
Plaats: RAI, Amsterdam

De bovenstaande festivals in Amsterdam zijn vooral gericht aan onze oudere lezeressen, ben je jonger dan achttien jaar? Dan is het leuk om tijdens Koningsdag 2018 de NDSM Vrijhaven te bezoeken. Bij Koningsdag 2018 wordt bij het NDSM-werf een uitgebreid en eigenzinnig programma verwacht. Een dag vol muziek, kunst, karaoke, dance, eettentjes en nog veel meer!

Tijd: 09:00 – 20:00
Plaats: NDSM Vrijhaven bij NDSM-werf

Ook in Breda, Eindhoven, Arnhem en Zwolle zijn leuke (grote) festivals te vinden:

Breda: 538 Koningsdag 2018 (Alle leeftijden)
Dit belooft altijd wel een mooi feestje te worden, zo heeft Radio 538 in 2017 artiesten mogen ontvangen zoals Hardwell, Armin van Buuren, Chef’s Special, OG3NE en Maan. Dit is zeker een Koningsdag festival voor alle leeftijden en elke muziekgenre komt wel voorbij. Vorig jaar was het uitverkocht, dus wees er op tijd bij als je er deze editie bij wilt zijn! De kaartverkoop start 23 maart om 11:45 uur en een ticket zal €26 gaan kosten.

Tijd: 12:00 – 22:00
Plaats: Chasséveld, Breda

Eindhoven: Supersized Kingsday 2018 (18+)
Supersized Kingsday is een festival voor de meiden die van hardstyle houden, dit is vooral het genre van het feest. Het vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats op het terrein van Aquabest in Best (Dit ligt vlakbij Eindhoven). Het bevat maar liefst 9 area’s waarbij de hardere muziekstijlen vertegenwoordigd worden. De kaartverkoop is al begonnen en de ticketprijs is €32,50 inclusief servicekosten.

Tijd: 12:00 – 23:00
Plaats: Aquabest, Best

Arnhem: Beat the Bridge 2018 (18+)
Ook Beat the Bridge is een festival voor onze Hardstyle liefhebbers. Voor de zevende keer op rij wordt dit festival tijdens Koningsdag 2018 georganiseerd. Dit jaar, de achtste keer, zal ook de laatste keer zijn dat het festival tijdens Koningsdag 2018 zal plaatsvinden. Ze willen nog één keer gaan knallen en beloven het dan ook groots te gaan vieren. Ze beweren de beste artiesten uit de scene te hebben en geluid zonder limieten. Dat belooft wat te worden! Wil je erbij zijn? Dat kan! Er zijn nog tickets vanaf €20.

Tijd: 12:00 – 23:59
Plaats: John Frostbrug, Arnhem

Heb jij geen behoefte aan een festival tijdens Koningsdag 2018? Dan heb je nog altijd in bijna alle steden gezellige vrijmarkten of buurtfeesten. Als dat ook niet is hoe jij Koningsdag 2018 wilt doorbrengen dan zijn dit misschien leuke ideetjes!

Waar ga jij Koningsdag 2018 vieren?

Bron: Koningsdag27april.info, genoemde festivals | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved