News

Bewezen: mensen die The Sims spelen zijn gezonder

Hands up als jij als kind ook verslaafd was aan The Sims. Het doel van het spel is simpel: een leven creëren voor je Sims met een baan, huis en familie. Toch waren we niet altijd even aardig voor onze Sims… Geef toe: ook jij hebt weleens het trappetje weggehaald uit het zwembad. 😉 Je ouders vonden Simsen vooral zonde van de tijd, maar uit onderzoek is gebleken dat het populaire spel helemaal niet zo slecht voor je is. Door het spelen van The Sims word je zelfs gelukkiger én gezonder. Kom maar op met die codes!

The Sims
The Sims, wie heeft het vroeger niet gespeeld? Het is alweer 18(!) jaar geleden dat we The Sims voor het eerst konden spelen en sindsdien zijn we nooit meer gestopt. Was jij vroeger ook uren bezig met het perfectioneren van jouw Sims? En ken jij alle codes (motherlode, rosebud) nog steeds uit je hoofd? Dan hebben we goed nieuws: het is namelijk bewezen dat wanneer je The Sims speelt, je gelukkiger én gezonder bent. Say what now?!

Stress en controle
Ondanks dat we niet altijd even lief zijn voor onze Sims (denk: feestje organiseren en iedereen opsluiten), is het de bedoeling dat je tijdens het spelen van The Sims het ‘echte leven’ nabootst. En wat blijkt, dit soort simulaties zoals The Sims zijn super goed voor je gezondheid. Yes! Spellen zoals The Sims zorgen namelijk voor minder stress. Daarnaast geeft het de gebruiker ook controle, dit kan helpen om controle te nemen in het echte leven. Ook krijgen we door spellen zoals The Sims de kans om creatief te zijn en nieuwe oplossingen te bedenken. Dat wordt dus lekker een potje Simsen vanmiddag!

View post on Instagram
 

Bron: Unilad, Healthline 

Must reads 👀