Food

YES: Donuts als ontbijt zijn hartstikke gezond

Vergeet die magere yoghurt met noten en agavesiroop in de ochtend. Als je echt wil ontbijten als een fitgirl, kun je beter gaan voor donuts. Je leest het goed. Donuts in de ochtend zie je vanaf nu als je nieuwe favoriete powerfood. Dat klinkt goed, we know. Sla maar vast een dozijn in, want het is dus wetenschappelijk bewezen dat deze hartstikke gezond zijn. Tell me more!  

Donuts in de ochtend zijn dus goed voor je. Als je denkt dat Girlscene moppen aan het tappen is, heb je het mooi mis. Dr. Gary L. Wenk, professor aan de universiteit van Ohio, heeft het tot in de puntjes uitgezocht. Zoetigheid zorgt ervoor dat ’s morgens je geheugen beter werkt. Misschien merk je het zelf weleens dat je hersenen niet geweldig zijn in de ochtend. Dat komt omdat je een bepaald stofje nodig hebt om je hersenen optimaal te laten functioneren. Laat dat nou net het stofje zijn dat wordt verwerkt in donuts, cupcakes en chocolade. Goh, wat vervelend zeg. Je geheugen is slechter in de ochtend door gebrek aan suikers. Neem dus een donut met chocolade en het feest is compleet.

Natuurlijk is het niet gezond om elke dag tien donuts naar binnen te werken, maar zo af en toe eentje moet kunnen, toch? Als je ook maar genoeg gezonde producten eet, kan een donut op z’n tijd echt geen kwaad.

Tips nodig om op een simpele manier gezond te eten? Lees dan dit artikel.  Zijn donuts niet helemaal jouw ding? Geen paniek, uit een ander onderzoek blijkt dat pizza als ontbijt gezonder is dan cornflakes. Ook geen slecht nieuws. Lees er hier meer over. 

donuts ontbijten
Beeld: iStock | Bron: lifehacker.com

Must reads 👀