Lifestyle

Girls Issues: 'Ik weet niet of hij verliefd is of een grap met me uithaalt'

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die verliefd is op een jongen uit haar klas.

Beste Girlscene,

Ik denk dat ik verliefd ben op een jongen uit mijn klas. Eerst vond ik hem niet leuk, maar ongeveer een maand geleden begon hij te doen alsof hij mij wél leuk vond. Hij begon me te plagen, maar ik dacht dat hij me toch niet leuk vond en het maar een grap was. Ik zei tegen hem: “Als je me leuk vindt kan je het gewoon zeggen hoor”. Nou, toen liet hij dus duidelijk merken dat hij me niet echt leuk vindt. Maar ik weet nu even niet hoe het zit.

Hij plaagt me door te doen alsof we een stel zijn en flirt op een sarcastische manier met me. Maar ik weet niet zeker of hij echt een grap maakt of dat hij me misschien wel stiekem leuk vindt. Misschien probeert hij gewoon aandacht te trekken. Jongens durven nou eenmaal niet altijd hun gevoelens te uiten, dus misschien is plagen zijn manier om mij te versieren.

Nu zijn we een maand verder en hij plaagt me nog steeds. Hij zoekt steeds vaker contact door bijvoorbeeld per ongeluk tegen me aan te lopen of naast me te komen zitten. Ik denk dat hij misschien verliefd op me is doordat klasgenoten van hem steeds tegen me zeggen dat hij me verkering gaat vragen. Ze denken dat hij echt verliefd op me is. Maar vriendinnen van mij denken dat hij juist niet verliefd op me is, omdat ze hem raar vinden. Ze weten alleen niet dat ik waarschijnlijk wel verliefd ben op hem… Naja, hij is ook wel een raar persoon. Maar naast dat hij me plaagt, doet hij wel gewoon aardig tegen me. 

Ik vraag me echt af of hij me leuk zou kunnen vinden en hoe ik subtiel aan hem kan laten zien dat ik hem wél leuk vind. Als ik nog lange met deze vraag rond blijf lopen word ik misschien gek of onzeker. Dat heb ik namelijk al eerder meegemaakt met mijn vorige crush. Ik ben ongeveer een jaar als een gek achter hem aan gelopen, omdat ik niet wist hoe hij over me dacht. Het was tijdverspilling. Het liefst wil ik gewoon een duidelijk antwoord van hem, zodat ik weet hoe het tussen ons zit. Ik denk dat ik af en toe gewoon naar hem moet glimlachen en soms een gesprek met hem moet beginnen.

Ik zou graag jullie mening willen horen. Alvast bedankt voor de moeite!

Kus,
Ellen P.

probleem verliefd klasgenotenHoi Ellen,

We begrijpen dat dit erg moeilijk voor je kan zijn. Misschien moet je zelf inderdaad wat meer laten blijken dat je hem toch echt wel leuk vindt. Zoals je zelf al zegt: probeer wat vaker oogcontact te maken en zoek momenten uit waarop je even met hem kunt praten. Het hoeft niet eens een heel lang gesprek te zijn, want korte gesprekjes kunnen ook gewoon heel leuk zijn. Begin bijvoorbeeld over het huiswerk of over andere dingen op school. Je kunt aan zijn reactie en aan jullie gesprek wel merken of er een goede klik is tussen jullie. Is dat zo? Dan is de verliefdheid waarschijnlijk wederzijds.

Het is en blijft heel moeilijk om te zien of iemand je leuk vindt, of toch liever gewoon vrienden blijft. Om het net iets makkelijker voor je te maken hebben wij een artikel geschreven met alle dingen waaraan je kunt zien of hij jou ook ziet zitten.

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je 'Girls Issue' en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved