News

WOW! Zóveel verdien je als je in een Disneyserie speelt

Hannah Montana, Zack & Cody, Wizard of Waverly Place: we hebben het allemaal fanatiek gekeken. De tv stond van negen tot half zes op DisneyXD zodat wij deze programma’s konden bingen. We dachten dat Hannah Montana een levenslange free-pass tot Disneyland kreeg, maar niets is minder waar. De Disneysterren verdienen keiharde pegels. Wij stonden versteld van het Disneysalaris, waar kunnen we tekenen? 

Dat Disney een gulle werkgever is blijkt maar weer, de Disney kinderen verdienden bakken met geld. Ze repeteren uren en geven hun privacy op, maar daar staat een flinke cheque tegenover. 

Dylan & Cole Sprouse – $20.000 per aflevering
Voor The Suit Life Of Zack & Cody vingen Dylan en Cole omgerekend €16.107,- per aflevering. Er werd per aflevering gewoon $40.000 naar de rekening van de familie Sprouse overgemaakt, bizar!

via GIPHY

Selena Gomez – $25.000 per aflevering
Voor Wizards of Waverly Place kreeg Selena omgerekend €20.134,- per aflevering. Nu heeft Sel het geld niet meer nodig, maar voor een zeventienjarige is dat een dik salaris. 

via GIPHY

Miley Cyrus – $15.000 per aflevering
Miley verdient het vijf dubbele met één concert, maar voor de zeventienjarige Miley was dit een bak met geld. Omgerekend kreeg zij €12.080,- op haar rekening gestort per aflevering. 

via GIPHY

We moeten wel in het achterhoofd houden dat de sterren waarschijnlijk maar dertig tot veertig procent van het geld terugzagen. Tien procent van het geld gaat naar de manager en nog eens tien procent gaat naar de agent, daarnaast gaat ook een groot gedeelte naar de spaarrekening voor minderjarige acteurs. Dan hebben ze een lekker zakcentje als ze volwassen zijn.

Beste Disney Channel, waar kunnen wij auditie doen?!

Bron: hollywoodlife.com | Beeld: Brunopress

Must reads 👀