Beauty

Zo zorg jij ervoor dat jouw haar minder snel vet wordt

Je hebt twee dagen geleden je haar gewassen en het ziet er nu al uit alsof jij twee maanden geen douche hebt gezien. Droogshampoo lijkt de perfecte oplossing, maar ook dit is soms niet tegen jouw vette sliertjes opgewassen. Wat doe je hier nou aan? Wij hebben de oplossing voor je: op de volgende manieren zorg jij ervoor dat jouw haar minder snel een vette bende wordt. 

✰ Niet elke dag wassen
Het zit waarschijnlijk gewoon in je systeem om elke dag je haar te wassen, omdat het anders vet wordt. Maar net als dat jij je haar kan trainen om minder snel vet te worden, train je het op deze manier om juíst vet te worden. Omdat jij met shampoo elke dag de natuurlijke oliën uit je haar schrobt, gaat jouw haar steeds harder werken om die oliën bij te vullen. Je hebt binnen no time vet haar omdat de ‘vetproductie’ op volle toeren draait. Probeer daarom je haar zo min mogelijk te wassen, hierdoor wordt er steeds minder vet geproduceerd.

✰ Kies de juiste shampoos
Kan jij écht niet zonder elke dag je haar te wassen? Kies dan de juiste shampoos. Voedende shampoos zijn goed voor droog haar dat één of twee keer per week gewassen wordt, maar niet voor haar dat dagelijks gewassen wordt. Kies een basic everyday shampoo, dit kan geen kwaad. Kies het liefst een shampoo die SLS- en parabenenvrij is en met een goede pH-balans (ongeveer 5,5).

via GIPHY

✰ Dimmen met die conditioner
Conditioner is heerlijk, want je haar wordt ontzettend zacht en het is makkelijk geborsteld. Toch is het beter jouw conditionergebruik een beetje te downsizen, het maakt het haar namelijk onnodig vet. Conditioner is eigenlijk alleen essentieel voor mensen met droog haar die hun haar chemisch behandelen, bijvoorbeeld verven of als je vaak de krul- of stijltang gebruikt. Breng conditioner alleen aan op de punten van het haar, het is helemaal niet nodig om het op de hoofdhuid aan te brengen.

✰ Fix het met voeding
Natuurlijk heeft voeding ook te maken met hoe je haar eruitziet, daar kunnen we helaas niet omheen. Suiker zorgt ervoor dat je haar sneller vet wordt, dus zeg maar dat tegen die reep Tony’s… In plaats van suiker eet je meer proteïnen en groenten, dit remt de vetproductie. Geen zin in drastische veranderingen? Dan kun je het ook op de luie manier doen, namelijk met supplementen. Stoffen als Zink, Vitamine D en Omega-3 zorgen ervoor dat er minder olie geproduceerd wordt, en dat jij dus minder snel vet haar hebt.
vet haarBron: mamamia.com.au, bustle.com, byrdie.co.uk | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook