Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Met al zijn kracht duwde hij me tegen het bed aan’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje die misbruikt werd door een jongen die ze via internet heeft ontmoet.

Mijn verhaal gaat over hoe ik in een onprettige (het blijft lastig om dit een naam te geven)  situatie kwam waardoor mijn leven voor altijd is veranderd.

Weer een melding. Ik keek op mijn mobiel en zag dat ik een reactie kreeg op mijn profiel. L: ‘Wauw, sommige jongens geven echt rare reacties. Je bent hartstikke mooi.’ Ik (ja, ik!) kreeg gewoon een compliment. Dit was ik in die tijd niet gewend. Ik was altijd een makkelijk doelwit voor pesterijen, dus complimenten waren voor mij echt zeldzaam. Hierna hebben ik en L. weken lang geappt. 

Maandenlang ging het goed. Meerdere afspraken en dates hadden we achter de rug. Ik ging (voor de zoveelste keer) naar het huis van L. en we besloten om voor de zoveelste keer een film te kijken. Op een gegeven moment merkte ik dat hij meer van me wilde. Ik duwde hem van me af, in de hoop dat hij de afwijzing zou begrijpen. ‘Vind je me dan niet leuk?’, waren zijn woorden. Hoe durfde hij dat te zeggen? Ik was over mijn oren verliefd op hem en ik had nog nooit zo’n band gehad met iemand. Ik gaf geen reactie. We keken de film weer verder. 

Een paar minuten later deed hij weer een poging. Ik vertelde hem dat ik het niet wilde. Ik was er niet klaar voor, ik vond mezelf (15) ook te jong om dat soort keuzes al te kunnen maken. En toen gebeurde het. Met al zijn kracht duwde hij me tegen het bed aan. Ik gilde. Vanbinnen. Ik kreeg geen woorden meer uit mijn mond, mijn hele lichaam trilde en het voelde alsof ik op het punt stond om in tranen uit te barsten. ‘NEE’, kreeg ik er na enkele seconden nog uit. Maar hij ging verder. 

Een tijdje later was het voorbij. Hij stond op en liep de kamer uit. Het gevoel dat ik toen had is onbeschrijfelijk. Ik heb lang nagedacht maar ik kan de juiste woorden niet vinden. Wat ik wel wist is dat ik naar huis wilde. Zo. Snel. Mogelijk. Ik heb mijn spullen gepakt en ben zonder hem nog te zien naar het station gelopen. Ik kreeg appjes binnen, maar ik las ze niet. Zonder na te denken ben ik in de eerste trein die ik zag gestapt. Ik had nog geluk ook, dit was de juiste. 

Eenmaal thuis wist ik niet wat ik moest doen. Ik ben gaan douchen en toen op bed gaan liggen. Ik kan me niet herinneren of het lang heeft geduurd voor ik in slaap viel. De volgende morgen keek ik op mijn mobiel. L. had mij meerdere appjes gestuurd.’Ik vind mijn ex toch leuker. Ik ben klaar met jou.’ Ik ben ook klaar met mezelf. Hoe kon ik zo ontzettend dom zijn? Ik had het kunnen weten. De weken erna gingen langzaam voorbij. Ik kon het aan niemand kwijt, ik kon mezelf niet meer zien en ik was mezelf niet meer.

Ik heb geluk gehad. Ik heb geluk gehad dat ik een jaar later zulke fijne mensen heb leren kennen. Dat heel mijn leven in een keer werd om gegooid en het weer voelde alsof ik mijzelf terug vond. Ik denk dat het niet veel langer had moeten duren.

Nu, 3 jaar later is er maar één persoon die een deel van dit verhaal kent. Achteraf heb ik zo veel spijt dat ik destijds niet naar iemand toe ben gegaan. Nog steeds heeft het invloed op bepaalde keuzes en situaties in mijn leven. Maar hoe dan ook, IK BEN HET WEL WAARD! Ik begin langzaam aan te accepteren dat het mij is overkomen, hoe gek dat ook klinkt. 

Voor iedereen die zoiets meegemaakt heeft of nog moet mee maken: ZOEK HULP. Het is zo ontzettend moeilijk en pijnlijk om dit alleen te moeten doorstaan. En het is niet nodig. Tuurlijk zal het niet ineens helemaal over zijn of makkelijk zijn, maar samen sta je sterker. You’re not alone. En alsjeblieft, denk nooit maar dan ook nooit, dat het jouw fout is. Hij of zij is degene die fout zat. En: NEE, IS NEE.

#MeToo

Veel liefs.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock

Must reads 👀