Lifestyle

Zo maak jij vrienden in een nieuwe stad

Verhuizen naar een nieuwe stad is spannend. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe baan of school. Alles waar je aan gewend bent moet ineens plaats maken voor allerlei andere dingen. Helaas blijven al je vriendinnen achter in je oude woonplaats, dus die zul je nu een stuk minder vaak zien. Tijd om nieuwe vrienden te maken. Maar hoe pak je dat aan, het maken van nieuwe vrienden?

1. Ga naar uitjes van werk of school
Misschien denk je in het begin: oh nee, wat moet ik in vredesnaam bij zo’n uitje als ik niemand ken. Maar juist dat is de reden waarom jij wél moet gaan. Dit is de kans om mensen te leren kennen, en dit zijn ook nog eens de mensen met wie jij dagelijks te maken gaat hebben.

2. Praat met collega’s tijdens pauzes
In plaats van de inhoud van je lunchtrommeltje weg te snoepen in een hoekje, moet je je gewoon onder de mensen begeven. Neem die lege plek in aan tafel en probeer te socializen met je collega’s. Naast dat je ze nodig hebt tijdens je werk, kan het namelijk ook hartstikke gezellig zijn om buiten werk met ze om te gaan. Zoek de mensen op met wie jij een klik denkt te gaan hebben en start eens een gesprek. Begin desnoods over je werk, als je even niks beters weet te verzinnen. Je moet ergens beginnen, toch?

3. Geef je op voor vrijwilligerswerk
Misschien is dit niet het eerste wat je te binnen schiet, maar het is zeker iets om over na te denken. Kies een bedrijf uit waarvan jij denkt dat echt bij je past, en stel je beschikbaar als vrijwilliger. Samen met mensen help jij andere mensen. Hoe veel sociaal contact wil je hebben?

verhuizen vrienden sociaal4. Probeer zelf een gesprek te beginnen
Als jij nieuwe mensen wilt leren kennen dan moet je daar ook zelf wat voor willen doen. Wacht niet totdat iemand anders op jou afkomt om een gesprek te beginnen, maar doe het gewoon zelf. Wat kan er gebeuren? In het ergste geval valt er een stilte omdat geen van jullie op gesprekstof kan komen. So what? Dat ben je morgen alweer vergeten.

5. Ga bij een sportvereniging
Twee in één: je bent sportief bezig én je maakt ook nog eens vrienden. Bij een teamsport gaan is altijd een goed idee. Je leert er goed door samen te werken en vaak klikt het goed tussen teamgenoten. Jullie hebben in ieder geval één gedeelde interesse, namelijk: de sport waar jullie beide voor hebben gekozen. Als je uiteindelijk in een team wordt geplaatst zorgt dat ook weer voor wat vastigheid. Je hebt vaste momenten waarop je al die nieuwe mensen gaat zien. Hello new friends!

6. Heb geduld
Ga er niet vanuit dat je morgen al in je agenda bij moet houden wanneer je met wie afspreekt, want dat is hoogstwaarschijnlijk niet het geval. Het duurt vaak even voordat je een goede klik met iemand hebt gevonden, en dat is helemaal niet erg. Daaruit ontstaan namelijk de beste vriendschappen. Wees niet bang als het je niet zo snel lukt om vrienden te maken. De ene persoon is gewoon wat spontaner dan de ander. Zit er niet te veel over te piekeren, want dat is het echt niet waard. Kop op en ga socializen!

Bronnen: buzzfeed.com, elitedaily.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved