Food

Last van acne? Zo ben jij er binnen no time vanaf

Puistjes, pukkels, onzuiverheden, mee-eters, acne; welke naam je het beestje ook geeft, blij ben je er nooit mee. Heb jij last van een onrustige huid en lijkt niets te helpen? Probeer dan eens iets beter op je eten te letten en meer fruit te eten. Deze 6 fruitsoorten zorgen ervoor dat jouw acne minder wordt en laten je huid weer stralen. Hallo perfecte huid!

Meer fruit eten
Je kan bergen met geld uitgeven aan een serum, crème of olie. Maar er is ook een manier om je huid puistjes-vrij te maken zónder dat je veel geld hoeft uit te geven. We like! Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord dat je van chocolade een slechte huid krijgt, dit is een fabel. Toch heeft je eetpatroon zéker wel invloed op je huid. Dit per persoon erg verschillend. Zo krijgen sommige mensen last van puistjes wanneer ze veel zuivel eten, andere wanneer ze veel vette producten eten.

Toch zijn er twee dingen die bij iedereen helpen voor een stralende huid: water en fruit. Wij zetten de beste fruitsoorten onder elkaar voor een perfect skin.

Fruitsoorten
1. Mango
Mango is niet alleen lekker en verfrissend, het is ook hét ultieme stuk fruit voor stralende huid. Mango zit bomvol vitamine A en C en daarnaast versterkt mango het collageen in de huid. Wanneer je mango eet wordt je huid dus ook automatisch strakker, win-winsituatie. ;-)

2. Avocado
Zoek je nog naar een lekkere snack? En heb je last van puistjes en onzuiverheden? Kies dan eens voor avocado. Avocado's zijn de afgelopen jaren mega populair geworden, maar dat is niet zo gek. Avocado's smaken namelijk niet alleen lekker, ze zijn ook super goed voor je huid. Zo bevat een avocado onder andere vitamine B7 en vitamine E. Deze vitamines zorgen ervoor dat je huid een natural glow krijgt.

onzuivere huid3. Kiwi
Kiwi bevat super veel vitamine C. Vitamine C is ontzettend goed voor je immuunsysteem. Daarnaast zorgt vitamine C ervoor dat je lichaam en huid gezonder worden. Een gezonde huid is een frisse huid, zonder acne. 

4. Appels
Een appel is hét perfecte fruit wanneer je last hebt van onzuiverheden en puistjes. Appels bevatten glycolzuur en salicylzuur, wat helpt bij het herstellen van de huid. Deze zuren worden in super veel gezichtsverzorgingsproducten gebruikt en helpen de huid fris en schoon te houden, zonder de huid aan te tasten.

5. Aardbeien
Last van onzuiverheden? Eet dan eens wat vaker aardbeien. Aardbeien zijn perfect om je poriën schoon te houden en puistjes te voorkomen. Snel een bezoekje brengen aan de supermarkt dus. ;-)

6. Kokos
Kokos bevat verschillende stoffen die ook in moedermelk zitten, daarom is het super voor je huid. Acne wordt vaak veroorzaakt omdat de huid uit balans is. Kokos zorgt ervoor dat de huid weer rustig wordt en zich kan herstellen. Daarom wordt kokosolie ook vaak gebruikt in verzorgingsproducten.

Vind jij het lastig om veel fruit te eten? Probeer dan eens deze lekkere smoothie bomvol fruit.

Bron: Mind Body Green, Calorie Bee, Style Graze | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook