Lifestyle

Real life story: 'Instagram nam mijn hele leven over'

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat ontzettend onzeker werd door Instagram.

"Iedereen voelt zich soms weleens ellendig. Het lijkt alsof je wordt buitengesloten, alsof je nooit leuke dingen doet en anderen wel. Dat niemand je mag of dat iedereen veel meer heeft bereikt dan jij. Als je dat gevoel nooit echt hebt gehad is dat super fijn. Helaas heb ik dit wel heel erg gehad. Ik voelde me erg depressief, maar ik wist eigenlijk helemaal niet waarom. Tot op de dag van vandaag. Als ik het in één woord moet uitleggen: Instagram.

Op Instagram zetten mensen meestal alleen maar foto’s van de leuke kanten van hun leven. Iedereen wordt daar zo erg door beïnvloed. Tegenwoordig is het belangrijk om zoveel mogelijk likes, volgers en reacties te hebben. Reacties waarin mensen dan vertellen hoe mooi je bent bijvoorbeeld. Je reageert op mensen die je helemaal niet kent, met in je achterhoofd de gedachte: ‘ik hoop dat ze nu ook op mijn foto’s gaan reageren’. Wees niet bang, je bent niet de enige. Zo was ik namelijk ook. Ik wilde ook mooie foto’s, mooie kleren, veel reacties en likes. Als ik er nu over na denk, denk ik: waarom boeit dit je zoveel?"

Instagram"Ik voelde me onzeker als mensen niet ook een reactie plaatsten op mijn foto’s, of als ik zag dat iedereen uitgenodigd was voor een feestje behalve ik. Zijn mijn foto’s niet mooi genoeg? Mogen ze me niet? Sommige mensen trekken zich er niks van aan, maar dat deed ik wel. Ik had het gevoel dat Instagram mijn leven overnam, want ik was er elke minuut van de dag mee bezig. Het enige wat ik nog wilde was rust, dus ik besloot de knoop door te hakken.

Ik heb mijn Instagram account niet verwijderd, maar ik heb wel iedereen ontvolgd die ik niet ken of nog nooit heb gezien. De reden waarom ik het niet helemaal verwijderd heb, is omdat ik me alleen maar stoorde aan de mensen die ik niet persoonlijk kende. Ik volg nu nog wel mijn beste vriendinnen en een aantal accounts met memes. Instagram is een leuke app, maar het gaat te ver als je het alleen maar gebruikt om de aandacht die je krijgt.

Ik zeg niet dat iedereen massaal moet gaan doen wat ik heb gedaan, maar ik wil wel met jullie delen hoe ik me heb gevoeld en wat mij beter heeft gemaakt. Ik vraag me af of er meerdere meiden zijn die onzeker zijn door Instagram, want dat is wel iets wat nu speelt."

Love, Anoniem

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: 'Real life story'.

Beeld: iStock

 
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved