Food

Theeleuten opgelet! Er is nu ook unicorn thee en je wilt het drinken

Zou je jezelf omschrijven als een echte theeleut? Dan heb je vanaf nu een nieuwe favoriet als het op theesmaken aankomt. Er is natuurlijk niks mis met een ouderwets kopje Earl Grey, maar het is stukken leuker als jij kunt zeggen dat er unicorn thee in jouw kopje zit. Want dat bestaat nu! Girlscene stelt je graag voor aan de unicorn thee en vertellen je meteen waarom je het aan je theedoos wilt toevoegen. 

Unicorn tea
Jep, unicorn thee is nu verkrijgbaar in Nederland! Dat hebben we te danken aan het nieuwe theemerk TEAmwork Tea. De unicorn tea is perfect om je ochtend mee te beginnen of juist je dag mee af te sluiten. Of allebei natuurlijk, want een kopje dampend hete thee is altijd goed ;-). De unicorn tea van TEAmwork Tea bestaat uit de volgende ingrediënten: 
♥ Groene thee* 91%
♥ Natuurlijk aroma 5%
♥ Jasmijnknoppen* 4%
*Biologisch

Betere wereld
Het is niet alleen mega leuk om te zeggen dat je unicorn tea drinkt, maar je draagt ook bij aan een betere wereld. De thee van TEAmwork Tea is Fairtrade: dit betekent dat de vrouwen die de thee plukken die in de TEAmwork Tea kokers zit meer verdienen dan de gebruikelijke €2,50 per dag. De Fairtrade plantage waar alle TEAmwork Tea vandaan komt stopt bovendien $1 van elke kilo verkochte thee in een fonds, voor o.a. pensioenen en verzekeringen voor de werknemers, en scholingsmogelijkheden voor hun kinderen. Bovendien is het theeblaadje van TEAmwork 100% biologisch. Op de plantage in Sri Lanka waar TEAmwork Tea groeit worden geen pesticiden gebruikt, maar maken ze bijvoorbeeld hun eigen compost. De plantage bevindt zich op 1500-1800 meter hoogte in de Uva Highlands in Sri Lanka, wat betekent dat het ‘high grown’ thee is. De plantage is bovendien niet alleen gecertificeerd biologisch, maar maakt ook deel uit van het Forest Garden programma, om het effect tegen te gaan dat ontbossing heeft op het milieu en de samenleving.

Is unicorn thee niet helemaal jouw ding? TeamWork Tea heeft nog drie andere smaken: hangover tea, hipster tea en mermaid tea. Klik hier om de thee te bestellen voor €7,95 per stuk. 

Beeld: TeamWork Tea

Must reads 👀