Lifestyle

Dit is hem dan: hét boek van het 2017

2017 was een geweldig jaar voor de Young Adult boeken, er zijn ontzettend veel boeken uitgekomen. Je moet wel van hele goede huize komen wil je het beste boek van 2017 worden... Chicklit.nl is gespecialiseerd in boeken en heeft met veel moeite de winnaar van 2017 gekozen. Benieuwd welk boek het is geworden? Lees dan snel verder!

Chicklit.nl maakt elke maand een Top 6 van de beste Young Adult boeken bekend. Na twaalf maanden en twaalf Top 6's was het eindelijk tijd om dé toppper van 2017 te kiezen. Na veel stemmen en overleggen bleef er een selectie van drie boeken over: Hof van vleugels en verwoesting, Vrouwe Middernacht en Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het Universum. boek van het jaar
Hof van vleugels en verwoesting - Sarah J. Maas
Het meeslepende slot van de fantasyserie van topauteur Sarah J. Maas Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Feyre heeft haar metgezel Rhysand verlaten en is teruggekeerd naar het Lentehof. Ze is vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning van Hybern, die Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden - één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. Ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. Maar terwijl immense legers de macht proberen te grijpen, woedt de grootste strijd in haar hart. 

Vrouwe middernacht - Cassandra Clare
Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma's kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het Universum -  Benjamin Alire Sáenz
Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.
Die hele interessante boeken. Om zo eerlijk mogelijk een winnaar te kiezen is er een vakkundige jury van recensenten en boekbloggers samengesteld. Zij hebben de boeken in december alle drie gelezen. Ze hebben op dezelfde elf punten gelet en waren al snel uit over de winnaar. 

De winnaar van 2017 is geworden...*trommelgeroffel*

Vrouwe middernacht - Cassandra Clare!
vrouwe middernacht

De jury had het volgende over het boek te zeggen: 
Vrouwe Middernacht is heel erg origineel. Er komen verschillende genres voor in dit boek, namelijk een beetje horror, fantasie en romantiek. Daarnaast worden er ook onderwerpen aangesneden die niet echt vaak in Young Adult boeken voorkomen, zoals autisme. En in Vrouwe Middernacht staat het parabatai-verbond heel erg centraal, wat in de eerdere series niet zo was. Emma en Julian zijn parabatai en mogen daardoor niet verliefd op elkaar worden, de reden hierachter is erg origineel bedacht door Cassandra Clare. Je ziet bij alle personages eigenlijk wel een mooie ontwikkeling. Emma wordt volwassener en Julian leert om zijn broertjes en zusjes iets meer los te laten. Cassandra Clare heeft ee fijne schrijfstijl en zorgt ervoor dat de emoties goed op de lezer overkomen! Niet alleen de liefde tussen Emma en Julian roert de lezer, maar ook het feit dat Julian zichzelf opoffert voor zijn familie. Vrouwe Middernacht is zeker een boek dat alle juryleden willen herlezen!

Benieuwd naar het boek? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Chicklit geeft maar liefst vijf exemplaren van deze topper weg, klik hier om mee te doen.  

Klik hier voor het volledige artikel op Chicklit.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved