7 nieuwe foodhotspots in Amsterdam die jij zeker moet bezoeken

Lifestyle door Karlijn

Onze prachtige hoofdstad telt heel wat horecagelegenheden. Ontbijt, lunch, diner of een snelle hap: Amsterdam is van alle markten thuis. Elk jaar poppen er overal nieuwe Instagramproof hotspots op. In Amsterdam zijn er zoveel leuke tentjes dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is de Girlscene redactie gevestigd in hartje Amsterdam en kennen wij alle leuke hotspots. Aan de volgende zeven hotspots moet jij écht even een bezoekje brengen. 

Mama Kelly
Dit nieuwe restaurant is van top tot teen roze ingericht, dé plek om prachtige Instagramkiekjes te maken. Een gerecht kiezen is hartstikke makkelijk, je eet er namelijk kip óf kreeft. Maar geen paniek als je hier niet van houdt, er is naast kip en kreeft nog genoeg keuze.
Mama Kelly | Olympisch Stadion 35, Amsterdam | Prijsklasse: €€

H. Burger
Enkele minuten van de Girlscene redactie vind je H. Burger. Hier kun je terecht voor een casual maar gezellig dinertje, ze hebben er de lekkerste – je raadt het al – burgers. Ze hebben er allerlei varianten op de hamburger en alle producten worden geleverd door lokale ondernemers.

H. Burger | De Clercqstraat 128, Amsterdam | Prijsklasse: €

SUSHISAMBA
Als jij vaak op Leidseplein komt weet jij al over welk restaurant wij het hebben. Onder het Holland Casino (op het Max Euweplein) vind je tegenwoordig SUSHISAMBA. In dit restaurant serveren ze Japans, Braziliaans en Peruviaans eten. Het ruime pand aan het water met de hoge ramen geeft je een prachtig uitzicht op de stad. Een etentje hier kost je wel wat, maar het eten is dan ook écht heel lekker.

 

Een bericht gedeeld door SUSHISAMBA (@sushisamba) op

SUSHISAMBA | Max Euweplein 64, Amsterdam | Prijsklasse: €€€

SNCKBR
Cheaten zonder een schuldgevoel? Dan kun je bij SNCKBR terecht voor healthy junkfood. Ze hebben er onder andere gezonde pizza’s, burgers, kapsalons en zelfs cheesecake. Al het eten wordt bereid met duurzame ingrediënten en alles huisgemaakt. ‘Van zondigen naar gezondigen’ is het motto van SNCKBR. Je hoeft niet bang te zijn dat het ook ‘gezond smaakt’, geloof ons…

 

Een bericht gedeeld door SNCKBR (@snckbrofficial) op

SNCKBR | Kinkerstraat 106 of Van Woustraat 36, Amsterdam | Prijsklasse: €€

De Struisvogel
Gezellig en knus uiteten doe je bij bistro De Struisvogel. Je kunt er voor een menu kiezen, maar als jij liever de touwtjes in eigen handen neemt kun je á la carte eten. Bij de Struisvogel eet je uit de Franse keuken met een bourgondische twist. De bistro bevindt zich in hartje Amsterdam en is onwijs sfeervol.

De Struisvogel | Nieuwezijds Voorburgwal 306, Amsterdam | Prijsklasse: €€

Fondue Oost
Dol op gesmolten kaas? Dan is dit het restaurant van je dromen, je kunt er kiezen uit verschillende soorten kaasfondue. Ze hebben er zelfs truffelfondue, wij zijn verkocht! Fondue Oost is een waar kaasparadijs en ontzettend gezellig. Als je er na die grote pan gesmolten kaas nog steeds geen genoeg van hebt kun je als toetje kiezen voor chocoladefondue… Dit restaurant biedt alles wat ons hongerige hartje begeert.

Fondue Oost | Javastraat 49, Amsterdam | Prijsklasse: €

Buffet van Odette
Tussen het winkelen door wip je even langs bij Buffet van Odette voor een truffelkaas omelet. Ja dat las je goed, een truffelkaas omelet! Maar dat is niet het enige lekkers, je kunt hier ook terecht voor de lekkerste broodjes en taarten. Dit gezellige tentje is zeker het proberen waard!

Buffet van Odette | Prinsengracht 598, Amsterdam | Prijsklasse: €€