Beauty

6 hacks waardoor jouw parfum de hele dag blijft hangen

Je hebt slechts drie spuitjes van jouw favoriete luchtje nodig om je even helemaal gelukkig te voelen. Helaas is na twee uur de geur en dat gelukkige gevoel helemaal verdwenen. Heb je hier nou €78,50 voor betaald? Nee. Wij hebben een aantal hacks voor je waardoor jouw luchtje de hele dag (of nacht) blijft hangen, hierdoor haal je het beste uit dat dure parfum.

1. Creëer een vette onderlaag
Parfum ‘verdwijnt’ het snelst op een droge huid. Eigenlijk best logisch, want dan heeft het de minste kans om in de huid te trekken. Een vette onderlaag is perfect om te zorgen dat de parfum blijft liggen op de huid, dat is wat we willen. Als je van jezelf een vette huid heb ben je een bofkont. Als je dit niet hebt moet je de natuur een handje helpen met bodylotion of vaseline. Smeer dat eerst op de huid en spray daarna de parfum erover.

2. Spray op de warme delen
De warmte van het lichaam versterkt de geur van het parfum. Spray daarom op de warmste plekken zoals de nek, decolleté, binnenkant van de ellebogen en de handen. Daarnaast houdt de hartslag de huid warm, spray dus ook op plekken waar de hartslag duidelijk te voelen is zoals je nek en polsen.
3. Bewaar het op de juiste plek
De plek waar je het parfum bewaart heeft veel invloed op de geur. Parfums worden zwakker als je ze bewaart op een lichte, warme en dampgevoelige plek. De meeste mensen hebben parfums in de badkamer staan, maar dit is juist een van de slechtste plekken om parfum te bewaren. Bewaar het parfum op een donkere en koele plek om het zo lang mogelijk goed te houden. Het kan de levensduur van het parfum met wel twee jaar verlengen als je het in de koelkast bewaart.

4. Aluminiumfolie
Vind je het geen chill idee dat jouw dure fles Chloé naast de knoflookrisotto in de koelkast staat? Don’t worry, er is nog een andere oplossing. Als je aluminiumfolie om het parfumflesje wikkelt bescherm je het tegen licht en warmte. Zo kun je het gewoon weer in jouw kamer zetten!

5. Kies voor sterke basisnoten
Als je bij het woord ‘noten’ geen idee hebt waar we het over hebben: dit zijn de geuren in het parfum. Een parfum is opgebouwd in drie lagen: de basisnoten, de middelnoten en de topnoten. De topnoten vervliegen als eerste en de basisnoten blijven het langste hangen. Kies daarom een parfum met sterke basisnoten, dan ruik je het langste een sterke geur.

6. Breng het aan na net douchen
Breng de parfum aan na het douchen voor het ultieme effect. De poriën staan dan nog open en daar kan de parfum zich perfect in ‘nestelen’. Het parfum wordt als het ware vastgekleefd aan de huid waardoor je het langer blijft ruiken.

Bron: dailyvanity.sg, cosmopolitan.com, womanmagazine.co.uk | Beeld: iStock