The Voice of Holland: hoe gaat het nu met de winnaars?

Celebs door Maudy

Zit jij ook elke vrijdagavond klaar met een zak chips voor een nieuwe aflevering van The Voice of Holland? Wij in ieder geval wel! Het programma is al vanaf 2010 op de buis te zien en heeft al gezorgd voor veel succesverhalen. Kijk maar eens naar toppers zoals Maan, Pleun en natuurlijk O’G3NE. Maar wie waren ook alweer de andere winnaars van The Voice of Holland…?

The Voice of Holland

Het is alweer even een tijdje geleden dat de allereerste aflevering van The Voice of Holland te zien was op de Nederlandse televisie. Het programma, bedacht door John de Mol en Roel van Velzen, werd bij de start van het eerste seizoen meteen één groot succes. Momenteel is het programma in meer dan 150(!) landen te zien en is er ook een kinderversie: The Voice Kids.

Elke vrijdagavond is het achtste seizoen van The Voice of Holland te zien op RTL 4. In The Voice of Holland strijden de kandidaten samen met juryleden Waylon, Sanne Hans, Ali B en Anouk om de felbegeerde titel. Toch staat het winnen van The Voice of Holland niet gelijk aan succes. 'Je begint onderaan de ladder', aldus winnaars The Voice of Holland.

Het blijft nog even spannend wie dit seizoen gaat winnen, maar wie waren ook alweer de andere winnaars van The Voice of Holland?

Winnaars The Voice of Holland


Seizoen 1: Ben Saunders 

Vanaf de állereerste minuut dat Ben Saunders begon met zingen tijdens de blinde audities van The Voice of Holland, was duidelijk dat hij de winnaar was. De juryleden wisten dan ook niet hoe snel ze op de rode knop moesten drukken voor de, van oorsprong uit Londen komende, zanger. Zijn auditie zorgde ervoor dat The Voice meteen wereldwijd één groot succes werd. Sinds de zanger lid werd van een beruchte motorbende is het helaas stil rondom zijn zangcarrière.


Seizoen 2: Iris Kroes 

Beter bekend als het meisje met de harp. De zaal werd stil toen de Friese Iris begon met haar auditie. Tijdens de aflevering van The Voice of Holland was te zien hoe de nuchtere Iris samen met haar harp het nummer ‘Someone Like You’ liet horen. Iris moest het onder ander opnemen tegen de iets wat gekke Paul Tuner, maar won uiteindelijk samen met haar harp het tweede seizoen van The Voice of Holland. Momenteel geeft Iris veel optredens door heel het land.

Seizoen 3: Leona Philippo 

Toen Leona begon met zingen tijdens The Voice of Holland straalde het plezier ervan af. Vóór The Voice of Holland was Leona al te zien als hoofdrolspeelster in de musical Aida. Leona koos voor Trijntje als coach en samen knokten ze zich naar de finish. Sinds het winnen van The Voice of Holland is Leona niet meer gestopt met zingen en is ze regelmatig op televisie te zien.

Seizoen 4: Julia van der Toorn

Tijdens haar auditie zong ze een nummer van Britney Spears dat gelijk een nummer 1-hit werd. Als dat niet lekker binnenkomen is. ;-) Na haar avontuur bij The Voice of Holland heeft Julia haar microfoon niet meer los gelaten. Zo was ze te zien in het programma ‘Beste Zangers’ en geeft ze veel optreden. Alleen nu onder haar artiestennaam: Julia Zahra.


Seizoen 5: O’G3NE

Het was voor de jury wel even schrikken toen ze niet één, niet twee maar drie(!) stemmen hoorde tijdens de blind auditions. Hun deelname aan The Voice of Holland was dé grote doorbraak voor de zussen Lisa, Amy en Shelley. De zusjes, beter bekend als O’G3NE, hadden nooit durven dromen dat ze zó succesvol zouden worden en zelfs voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival mochten. Wij gunnen ze al het succes.

Seizoen 6: Maan

Dit seizoen zat vol met talent met onder andere Jennie Lena en Brace. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn en dat was de (toen nog piepjonge) Maan. Sinds haar deelname aan The Voice of Holland staat het leven vaan Maan op zijn kop. Ze scoort hit na hit en was te zien in programma’s zoals ‘Beste Zangers’ en ‘Dance Dance Dance’. Iets zegt ons dat deze meid het nog heel ver gaat schoppen...

Seizoen 7: Pleun

Hoewel alle meiden een crush hadden op kandidaat Vinchenzo, was het Pleun die samen met haar coach Waylon The Voice of Holland won. Momenteel treedt Pleun veel op en probeert ze aan een leven in the spotlights te wennen. Ze kan een leven zonder muziek niet voorstellen: "Muziek is mijn passie en met mijn stem kan ik gelukkig veel kanten op. Adele, natuurlijk, maar ook klassiek, of een mix van pop en dance. En luistersongs. Ik wil wel dat de tekst ergens over gaat. Ik wil mensen inspireren.”

Afvallers The Voice

Om een succesvolle carrière op te bouwen hoef je niet The Voice of Holland te winnen. Kijk maar eens naar Vinchenzo die al weken in de hitlijsten staat, of Brace die met zijn deelname weer bekender werd. Afvaller Dwight speelde zelfs Jezus in ‘The Passion’ en ook Pearl Jozefzoon was te zien in verschillende musicals.

Benieuwd hoe het gaat tijdens opnames van The Voice of Holland? Bekijk dan dit artikel. 

Bron: RTL Boulevard, AD, Metro | Beeld: BrunoPress