Lifestyle

Een nieuw jaar betekent: een make-over voor je studentenkamer

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent voor velen een schone lei. De een begint met fanatiek sporten en de ander wil haar kamer even goed onder de loep nemen. Na een aantal jaar in dezelfde studentenkamer te hebben gebivakkeerd, is het nu tijd voor iets anders. Een andere indeling, misschien een nieuw kleurtje op de muur en leuke accessoires. Natuurlijk wel budget proof, want als student heb je geen cent te makken. Wij geven tips hoe je dat dik voor elkaar krijgt. 

1. Maak van je bed één grote gezelligheid
De meeste tijd slaap je op je bed, maar je kunt hier veel meer uithalen. Koop een leuk kleedje voor op je bed en leg het vol met schattige kussens. Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar je kunt het ook nog als bank gebruiken. Multifunctioneel dus, ideaal! Snuf een beetje rond in de winkel of online en dan weet je precies waar je de leukste spulletjes voor een prikkie scoort. Wat dacht je van LeenBakker, Xenos en HomingXL?
 

View post on Instagram
 

2. Plantjes
Planten maken zuurstof aan, dus reden genoeg om je kamer wat meer groen te geven. Het voordeel is dat planten helemaal niet zo duur zijn, dus voor een paar tientjes ziet jouw kamer er prachtig uit. Het is helemaal hip om je kamer te decoreren met hangende planten. Hartstikke mooi toch? Neem even een kijkje bij Intratuin, HomingXL of gewoon bij een bloemist bij jou in de buurt. 
 

View post on Instagram
 

3. Lampjesslinger
Als het buiten gaat schemeren, dan wil jij niets liever dan het binnen zo gezellig mogelijk maken. Eigenlijk kan dat maar op één manier: lampjes. Je weet wel van die lampjes die in de kerstboom hangt. Als dat iets te ver gaat, kun je in de winkel ook genoeg andere lampjes vinden. Bolletjeslampjes in alle kleuren van de regenboog, flamingo’s, ananassen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een lampjesslinger van. 

 

View post on Instagram
 

4. Pimp de muur
Je hebt één muur en die is veel te kaal. Hmm… Hoe ga je deze dan pimpen zonder dat je te diep in je portemonnee moet graaien? Maak een magazine muur. Knip inspirerende foto’s en teksten uit magazines die je thuis in de papierbak hebt liggen en plak deze in stijl op je muur. Of wat dacht je van een muur vol polaroidfoto’s? Span een touwtje langs je muur en maak deze met een paperclip vast. 
 

View post on Instagram
 

5. Lijstjes
Lijstjes zijn helemaal trendy, dus dat wordt inslaan. Koop ze in verschillende soorten en maten en zet ze naast- en voor elkaar. Maak een schapje tegen de muur en zet daar deze lijstjes op. Een leuk plantje erbij en jouw kamer heeft in één klap een hele andere uitstraling. Als een schapje tegen de muur maken iets teveel van het goede is, dan kun je deze lijsten ook gewoon op een tafel zetten en laten steunen tegen de muur. Bij Action, Xenos en Wibra zijn er genoeg lijsten te vinden. 
 

View post on Instagram
 

6. Kleine meubels
Lampen, bijzettafeltjes of een poefje in je kamer. Als je een lege plek in je kamer opvult met bijvoorbeeld een leuk bijzettafeltje, dan krijgt je kamer meteen een andere uitstraling. Doe inspiratie op bij HomingXL want hier heb je keuze genoeg op het gebied van leuke, kleine investeringen voor in je kamer. Leg er een stapel boeken op of juist dat plantje en je kamer is meteen een stuk meer gestyled. 

7. Een nieuw dekbedovertrek doet wonderen
Als je een tweepersoonsbed hebt in een kamer van twaalf vierkante meter, dan vult dat al snel de ruimte. Het oog valt dus vrijwel meteen op je dekbed. Als je een keer wat anders wil, is het een top idee om een ander overtrek te kopen. Zo kun je lekker afwisselen als je toe bent aan iets nieuws. Kijk, dat is nog eens slim bekeken. 

make-over kamerBeeld: iStock | Bron: makeover.nl, monstyle.nl, 

 

Lees ook: Musthaves kortingscode voor design meubelen in stijl

Must reads 👀