Lifestyle

Wat te doen met citroen: 9 bewijzen dat deze vrucht een wondermiddel is

1

Citroen in je water, Ice Tea en een beetje over je vlees. Wat moeten we ook zonder deze vrucht? Zo lekker fris en ook nog eens hartstikke gezond. Wat veel mensen niet weten, is dat je veel meer kunt met dat gele ding dan alleen in je water stoppen. Het maakt je nagels mooier, helpt tegen keelpijn en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Lees hier waarom jij nu nog een dozijn citroenen moet inslaan.

1. Heldere nagels
De oplossing voor doffe nagels heeft alles te maken met die fijne citroenen. Reinig eerst je nagels. Pers een citroen in een kom en laat je nagels twee minuten weken in dit sap. Als je je nagels helemaal wil laten shinen, voeg dan een lepel olijfolie toe. 

2. Tegen je kater
Citroen zorgt voor hydratatie. Jouw kater op zondagochtend wordt veroorzaakt door uitdroging, de volgende keer drink jij niet een gewoon glas water, nee jij stopt er een paar partjes citroen bij. Voordat je het weet, is die fikse hoofdpijn verdwenen. Wauw, je zou het bijna magie noemen. Lees in dit artikel meer feitjes over water met citroen. 

3. Deodorant
Heb je even geen deo bij de hand? Haal dan die citroen uit de fruitschaal, want het is een prima vervanger. Misschien zie je het niet helemaal voor je, maar het werkt als volgt: doe een drupje citroensap op een watje en dep dit onder je oksel. Citroen doodt bacteriën die op je huid zitten. Het zijn namelijk de bacteriën die voor die intense lucht onder je armen zorgen. 

4. Highlights
Wil je highlights in je haar, maar wil je niet je portemonnee leegschudden bij de kapper? Dan is daar een simpele oplossing voor: citroen. Breng het rechtstreeks aan op je lokken of maak er eerst een mengsel van met water. Ga vervolgens twee uur in de zon zitten en je haren hebben een make-over gekregen. 

citroenen5. Keelpijn
Je kunt bijna niks meer eten of drinken, omdat je zo'n heftige keelpijn hebt. Strepsils helpen niet meer, dus het is tijd voor plan B, beter gezegd: plan C. Haal die citroenen maar voor de dag, want dit gaat jou van je keelpijn verlossen. Los citroensap op in warm water en gorgel een theelepel van dit goedje. 

6. Tegen gekke geurtjes
Soms is de geur in je koelkast niet te harden. Je bent ten einde raad en hebt geen idee hoe je die stank uit je huis krijgt. Snijd een citroen doormidden, haal het vruchtvlees eruit en vul de schil met zout. Leg dit op de bodem van je koelkast en die vreselijk geur is snel gevlogen. Het zout absorbeert de geur en de citroenschil laat een fris luchtje achter. Je kunt het ook op het toilet of op je kamer zetten. 

7. Stralende huid
Citroen is een wondermiddel voor je huid. Het helpt tegen littekens, rimpeltjes, mee-eters en dode huidcellen. Deze vrucht bewijst dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. 

8. Kalkaanslag
Je kunt de kalkaanslag niet meer aan in de douche en het wordt tijd voor de grote schoonmaak. Jij rent naar de fruitschaal en weet niet hoe snel je de citroenen eruit moet halen. Ook voor kalkaanslag is citroensap de redder in nood. Meng citroensap met warm water en alles wordt brandschoon. 

9. Witte tanden
Wie wil er geen tandpastalach? Iedereen omverblazen als jij je bovenlip optrekt, heerlijk. Dat krijg je voor elkaar als je citroenschil op je tanden doet. Niks dure tandpasta of behandeligen bij de tandarts. Gewoon een citroen halen bij de groenteman. 

Beeld: iStock
Bron: self.com, trendbuzz.nl, tandartsinformatie.nl, steptohealth.com

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 1 jaar geleden fleurdk

    Ik hou van citroen :P thee met citroen is een beste ding :P Hebben jullie iets over Perle Bleue?

  1. 1