News

Maak jij meerdere selfies per dag? Dan heb je een gedragsstoornis

Make-up on fleek? Selfie time! Uit eten met vriendinnen? Say cheese. Diploma binnen? Tijd voor een selfie. Tegenwoordig kijken we niet meer op wanneer iemand zijn hand uitstrekt om een foto van zichzelf te maken en heeft iedereen wel een selfiestick (wie had dat ooit gedacht?!). Ben jij ook dol op het maken én posten van selfies? Wie weet heb jij dan wel last van een gedragsstoornis. Check hier of jij al in de gevarenzone zit...

Selfies
Een selfie is natuurlijk vooral een handige manier om foto's van jezelf te maken zonder dat je iemand (onbekend!) moet vragen een foto van te maken. De hele situatie is gewoon très ongemakkelijk. Toch zijn sommige mensen zó gek op het maken van selfies dat het een obsessie begint te worden. Leg jij ook elk moment vast met een foto en ben jij een echte selfie queen? Dan heb je misschien last van de gedragsstoornis 'Selfitis'. Say what now?

Gedragsstoornis
Het klinkt misschien als een slechte een april grap, maar het maken van veel selfies is een officiële gedragsstoornis. Een onderzoek aan de Nottingham Trent University heeft dit vastgesteld. 

Het onderzoek werd gehouden in India, het land met de meeste Facebookgebruikers ter wereld. Stellingen als 'Ik voel me eenzaam en afgesloten als ik geen selfies neem' of 'Ik voel me populair als ik het doe' werden voorgelegd aan verschillende focusgroepen van honderden deelnemers op meerdere locaties. Met de antwoorden van het onderzoek werd er een ‘Selfitisgedragschaal’ opgesteld met drie verschillende stadia. 

Selfitisgedragschaal
Maak jij elke dag zo'n drie selfies, maar deel je ze niet allemaal op social media? Dan heb je niets om je zorgen over te maken; jij bent helemaal gezond. ;-) Het maken van selfies wordt pas écht gevaarlijk wanneer je de hele dag bezig bent met het maken van foto's en minimaal zes selfies per dag post.

Voorlopig kunnen we dus gewoon blijven doorklikken. Say cheese!

Bron: Metro, AD | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook