10 herkenbare dingen die iedereen meemaakt tijdens nieuwjaarsavond

Lifestyle door Naomi

Het is alweer bijna 31 december en dan betekent: oliebollen, appelflappen, vuurwerk en gezelligheid.  Elk jaar weer leven we erg uit naar deze dag, maar stiekem weten we wel dat oud en nieuw toch wel vaak hetzelfde is. De kroegen staan vol, de feestjes zijn te duur en thuisblijven bij moeders en vaders is vaak ook geen optie. En dan hebben we het nog niet over de veelgezegde clichés gehad tot de meest herkenbare momenten die de revue passeren. Herken jij ze?

1. Kussen
Je hebt de hele avond zitten wachten en aftellen tot 00:00 uur. Dan begint eindelijk het echte feest en ben je genoodzaakt om alles wat los en vast zit te kussen. En dan heb ik het ook over IEDEREEN. Die vieze oude buurman aan de overkant grijpt eindelijk zijn kans voor een dikke smakkerd en die stinkende achtertante geeft jou een stevige pakkerd. Af en toe wil je iemand gewoon een hand geven want dat is lekker afstandelijk, maar dan ontstaat er weer een ongemakkelijke situatie, omdat die persoon jou net een kus wilde geven. Je kan er gewoon niet onderuit komen, je viert op dat moment de jaarwisseling.

2. Goede voornemens
Volgend jaar ga ik echt meer sporten hoor, zodat ik in de zomer een summer body heb. Ja hoor, niemand gelooft jou. Toch ben jij er stiekem van overtuigd dat het jou dit jaar wel gaat lukken. En wat gebeurt er uiteindelijk.. je houdt je er toch niet meer aan. Je hebt er geen zin in en waarom zou je? Die oliebollen zijn zo lekker en je moet genieten van het leven. 

3. De hele avond wachten tot het 00:00 uur is
Tijdens oudejaarsdag ben je de hele dag aan het wachten totdat het eindelijk avond is en veel zinnigs doe je dan ook niet. Je gaat wat dingen voorbereiden qua eten, maar de rest van de dag slaat de verveling toe. Hoeveel uur duurt het nog en zou het net zo saai of gezellig worden als voorgaande jaren?

4. Geforceerde blijheid
HET IS 00:00 UUR! God wat zijn we toch allemaal blij. Laten we alle voorgaande ruzies en ergernissen maar snel vergeten en elkaar kussen. Hup champagne erbij, een lekkere oliebol en natuurlijk niet te vergeten zo snel mogelijk naar buiten. We mogen dit vuurwerk niet missen en we steken zelfs een sterretje op. Als dat geen feest is weet ik het niet meer hoor.

5. Ik word miljonair 
De staatsloterij is een fenomeen waar bijna iedereen wel eens aan mee heeft gedaan. Zou ik dit jaar dan toch geluk hebben? Misschien is dit wel gewoon voorbestemd. Stel je voor dat ik de hoofdprijs win. Hoe blij zou ik dan zijn? Wat zou ik dan als eerste kopen?

6. Een foto op Snapchat en Instagram
Een paar minuten voor twaalf heb je jouw mobiel al klaar gezet om zo snel mogelijk een Snapchat te maken tijdens de jaarwisseling. Je moet iedereen zo snel mogelijk gelukkig nieuw jaar kunnen wensen en een filmpje tijdens het aftellen is dan ook niet uitgesloten. Na afloop post jij natuurlijk direct een nieuwe Instagram picture met de hashtag #2018 en #happynewyear.

7. Het hoogtepunt van oudejaarsavond is al het lekkere eten
Een familiefeestje? Jouw hoogtepunt van dit evenement is al het lekkere eten. Iedereen doet altijd meer zijn best tijdens oud en nieuw om een zo lekker mogelijke maaltijd op tafel te zetten. Het kunnen kleine hapjes zijn, een toetje of een aantal appelflappen. Bij het eten ben jij niet weg te slaan. 

8. Kleine ukkies die voor het eerst met vuurwerk spelen in de ochtend
Je herkent het vast wel, je wordt wakker op oudejaarsdag en je hoort de eerste knallers al de lucht in schieten. Kleine jochies hebben het hele jaar uitgekeken naar deze dag en doen stoer met hun eerst gekochte vuurwerk als rotjes en tolletjes.

9. Katten en honden die denken dat het oorlog is
Die arme huisdieren zijn zo bang voor het grote spektakel. Ze schrikken van elk geluid en durven al helemaal niet naar buiten te gaan. Meestal zijn ze dan ook te vinden onder de bank of onder je bed. Ben jij zelf ook bang voor vuurwerk? Klik dan hier voor de beste tips om deze avond te overleven. 

10. De nieuwjaarsdag kater
Op nieuwjaarsdag heb jij elk jaar een enorme kater. Je hebt de hele nacht door gefeest en je bent helemaal gesloopt. Dan komt een van je ouders ineens je kamer binnen om te vragen of je mee wilt naar een familiefeestje of nog erger de woonboulevard. Heerlijk, een dagje naar de woonboulevard met een kater. Wie wil dat nou niet? Jij blijft toch liever in je bed liggen. Wil je weten hoe je het snelste afkomt van een kater? Klik dan hier!

Beeld: iStock