Lifestyle

Bewezen: voor tien uur 's morgens beginnen met werken is slecht voor je

Goed nieuws voor iedereen die ’s ochtends niet uit zijn bed te branden is en minstens drie kopjes koffie nodig heeft om op te starten. Volgens een onderzoek uit Engeland is het namelijk super slecht voor je gezondheid om vroeg te beginnen. Het is veel gezonder om lekker even te snoozen, yes! Dit is de reden waarom slaap zo belangrijk is.

Lig jij elke ochtend uren in bed terwijl de wekker allang is afgegaan? Je bent niet alleen. ;-) Veel mensen hebben moeite om ’s ochtends uit bed te komen. Toch wordt er van ons verwacht dat we elke dag vroeg op kantoor of school aanwezig zijn. Volgens het onderzoek van Paul Kelley is dat helemaal niet gezond. Beginnen met werken of leren voor tien uur kan zelfs gevaarlijk zijn. Wait what?!

Slaaptekort

Wanneer we de dag vóór tien uur beginnen dan is de kans groter dat we ziek, vermoeid of gestrest raken. Dit komt omdat we een slaaptekort opbouwen wat kan oplopen tot zo’n tien(!) uur per week. Door het slaaptekort zijn we vatbaarder voor ziektes, stress, gewichtstoename en een hoge bloeddruk. Daarnaast zorgt slaaptekort ervoor dat ons langetermijngeheugen achteruit gaat en we sneller kiezen voor drugs en alcohol. Volgens Kelley kunnen we beter luisteren naar onze biologische klok, die is een stuk gezonder.

Onderzoek

Uit het onderzoek werd duidelijk dat we ook slechter gaan presteren wanneer we vroeg beginnen. Dit omdat we ons minder goed kunnen concentreren. Zo hebben kinderen onder de tien jaar voor half negen moeite om zich te concentreren. Een zestienjarige kan zich zich pas na tien uur concentreren en studenten pas na elf uur.

Wij beginnen morgen dus een uurtje later. Slaap lekker. ;-)

Bron: Telegraph, The Guardian | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved