Lifestyle

9 soorten schoonouders die we allemaal herkennen

Schoonouders zijn er in allerlei soorten en maten. Helaas heb je ze niet voor het uitkiezen, dus moet je maar afwachten waar jij straks mee opgescheept zit. Je weet nog goed hoe zenuwachtig je was toen je ze voor het eerst ontmoette. Uiteindelijk viel het allemaal wel mee, of tegen. Wij hebben de negen verschillende soorten schoonouders op een rijtje gezet, zitten die van jou erbij?

De 'wij zijn je beste vrienden' schoonouders
Deze mensen zijn ontzettend gelukkig dat hun kind eindelijk een vriendinnetje heeft en gaan er helemaal in op. Ze nemen je overal mee naartoe: uiteten, verjaardagen en feestjes. Jouw schoonmoeder is de eerste die een WhatsAppje stuurt met "En schat, hoe ging het tentamen?;)". Ze zien jou als hun dochter en doen alles voor je. Jij hebt onderhand meer contact met zijn moeder dan jouw vriend zelf. Ohja, ze tagt je ook minimaal drie keer per dag in grappige plaatjes en winacties op Facebook.

De schoonouders die alles delen
Deze mensen houden ervan om hun kind publiekelijk te kakken te zetten, vooral als jij erbij bent. Ze halen de meest gênante gebeurtenissen van jouw partner omhoog. Jullie zitten beide met het schaamrood op de kaken te luisteren. Ze verwachten dat jullie alles met hun delen, want dat doen zijn ook met jullie. Het enige wat je kunt doen is die ongemakkelijke verhalen aanhoren en hopen dat het snel stopt.

De bitchy schoonouders
In dit geval is vooral de schoonmoeder een pain in the ass. Jij hebt geen idee waarom ze je niet mag. Ze ziet jouw liever verdwijnen uit het leven van haar kind, niets is goed genoeg. Je voelt constant de drang om je te bewijzen terwijl dit toch geen zin heeft. Het beste wat je kunt doen is je erbij neer leggen en accepteren dat jullie nooit een goede band krijgen. 

De strenge schoonouders
Deze mensen hebben veel principes en regels. Zij vinden het ontzettend belangrijk dat hun kind goed presteert op school. School is eerste prioriteit en daarna kom jij. Jullie mogen maar twee keer per maand samen slapen en hij mag jou pas zien als zijn huiswerk af is. Ze vinden je een leuke meid zolang zijn cijfers er maar niet onder lijden. 
schoonouders soorten typen
De bepalende schoonouders
Omdat jij nu deel uitmaakt van hun familie plannen zij van alles voor je in. Jij hebt elk weekend wel een etentje of verjaardag met die familie, ze verwachten dat jij er gewoon bent. Zij vinden dat jij altijd even je hoofd moet laten zien, ook al is die verjaardag helemaal in Urk.

De schoonouders die er nooit zijn
Het zijn al twee jaar lang jouw schoonouders en in die tijd heb je ze welgeteld acht keer gezien. Twee keer daarvan waren tijdens kerst. Ze hebben het veel te druk met hun eigen leven en gaan zes keer per jaar op vakantie. Ze zijn altijd aan het werk of met vrienden, aan familie hechten ze niet zoveel waarde. 

De politieke schoonouders
Deze mensen zijn heilig overtuigd van hun eigen denkwijze en wijken hier niet vanaf. De gesprekken aan de eettafel gaan altijd over werk, politiek, het onderwijssysteem, belasting, en al dat soort dingen. Je durft amper te zeggen dat jij hier anders over denkt, want hun mening is de waarheid. 

De 'dit is je nieuwe thuis' schoonouders
Deze schoonouders vragen het liefst of jij bij ze komt wonen. Je bent er altijd welkom en je kan alles bij ze kwijt. Jij bespreekt meer met je schoonmoeder dan met je echte moeder en voelt je helemaal thuis. Niet iedereen heeft zoveel mazzel qua schoonouders, dus koester deze mensen. 

De simpele schoonouders
Je kan prima door één deur met deze mensen, maar dat is het dan ook. Ze zijn vriendelijk en gezellig. Je voelt je op je gemak bij ze, maar het zijn niet je beste vrienden. Het contact tussen jullie is alleen wanneer nodig. Je hebt misschien niet het winnende lot wat schoonouders betreft, maar je had het slechter kunnen treffen.

Bron: famme.nl, jmouders.nl, mamaplaats.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved