Lifestyle

Ziek? Met deze tips val jij tóch als een roos in slaap

1

Hoesten, keelpijn en een snotneus. Jij hebt een griepje te pakken en dat is hartstikke vervelend. Je meldt je ziek voor school en ligt de hele dag op de bank te koekeloeren. Eigenlijk wil je gewoon slapen, maar het hoesten en proesten houdt maar niet op. Hoe moet jij ooit in slaap vallen om uit te zieken? Het is en blijft lastig, maar wij hebben een aantal tips, zodat toch als een roosje in slaap valt, ook in tijden als deze. 

1. Leg je hoofd omhoog
Als je niet meer door je neus kunt ademen door de verkoudheid, zul je ook zeker niet in slaap vallen als je op je rug ligt. Leg daarom je hoofd iets hoger door een kussen onder je nek te leggen. Hierdoor verlicht je de druk op de sinussen en kun je beter ademhalen. 

2. Warm bad
Een warm bad is niet alleen ontzettend ontspannend, maar doordat je erna veel afkoelt, word je ook sneller moe. De daling van je lichaamstemperatuur is voor je lichaam een teken dat je bijna gaat slapen. 

3. Kamillethee
Ten eerste is vocht altijd goed en al helemaal als je ziek bent. Afvalstoffen kunnen zo goed vervoerd worden. Uit een paar studies blijkt dat kamillethee werkt als middel om goed te slapen. Het heeft een kalmerende werking, want het helpt om je zenuwstelsel te kalmeren en ontspannen. Houd je dus vooral niet in en ga lekker theeleuten met kamillethee. 

slapen ziek zijn4. Een frisse kamer
Het hoeft echt geen vrieskist te worden in jouw kamer, maar een beetje een koele kamer zorgt er wel voor dat je beter kunt slapen. Daarnaast moet het lekker donker en stil zijn, want dan is je kamer echt slaapproef. 

5. Slaap overdag niet te lang
Een dutje doen overdag is prima, maar gaan niet non-stop tukken. Het is beter om je moeheid te sparen voor de avond, zodat jij om zeven uur gewassen en gestreken in je bed ligt. 

6. Stomen
Weet je niet meer wat je aan moet met je snotneus? Dan wordt het tijd om te stomen. Dit doe je door een bak te vullen met warm water en wat Vicks Vaporup erin te doen. Doe een handdoek over je hoofd en hang boven deze bak. Adem in en uit en dan voel je al snel dat het allemaal een beetje loskomt.

7. Snoepen
Heb je last van keelpijn? Niets is zo vervelend om dan in slaap te vallen. Een tip is om te zuigen op een snoepje. Dit bevordert de speekselaanmaak en hierdoor heb je een tijdje dat je niet zoveel last hebt van je keel. Zo kun jij heerlijk in slaap vallen. 

8. Laat de verwarming uit
Ook al heb je het misschien ijskoud, je moet de verwarming niet aanzetten. Als je slaperig wordt, neemt het hormoon melatonine toe en daardoor daalt je lichaamstemperatuur. Daarom is het niet verstandig om in een warme kamer te slapen, omdat deze temperatuur dan weer stijgt. Daarnaast wordt de lucht in je kamer wat droger en dat zorgt voor benauwdheid. 

Natuurlijk willen we niet ziek worden, maar dat hebben we helaas niet altijd in de hand. Toch zijn zeker een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Lees dit artikel om de ziektekiemen de baas te blijven. 

Beeld: iStock | Bron: nieuwsblad.be, optimalegezondheid.com, goedgevoel.be, inslaap.nl, womenshealthmag.nl

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 5 maanden geleden fleurdk

    Handig artikel, Ik ben nu helaas ziek Ik drink veel water, ik raad dit voor alle zieke mensen ook Perle Bleue

  1. 1