Lifestyle

Herkenbare situaties als je geen lover hebt op Valentijnsdag

Ja hoor, we moeten er weer bijna aan geloven: Valentijnsdag. Al jouw vriendinnen zijn aan de man en jij bent de happy single van het stel. Iedereen die je kent is onder de pannen op Valentijnsdag, maar jij zit eenzaam en alleen op de bank met een kop thee en je enige vriend op dit moment: Netflix. Jij hebt een gruwelijke hekel aan deze dag en deze situaties komen jou meer dan bekend voor. 

1. Je bent bang dat je nooit aan de man komt
Elk jaar ben je alleen op deze dag en je vreest dat daar nooit verandering in gaat komen. Je troost jezelf door alle voordelen van single zijn op een papiertje te schrijven en jezelf te overtuigen dat dit echt wel veel beter is dan een relatie hebben. 

2. Je haat dat kleffe gedoe van iedereen
Iedereen om je heen is zo intens aan het kleffen met elkaar. Bah, hier heb je zo’n hekel aan hé. Ze mogen dat bewaren voor als ze de ruimte lekker voor zichzelf hebben, maar zolang jij aanwezig bent, wil jij absoluut geen kushandje zien. 

3. Elk jaar hoop je op die roos
Op school delen ze op Valentijnsdag roosjes uit. Stiekem hoop je dat er ook een stille aanbidder voor jou tussenzit. Jouw droom valt al snel in duigen, want er zit geen roosje voor jou bij. Alweer niet. 

4. Jij wil vanavond keihard losgaan
De hele dag verheug je je erop dat je vanavond mag losgaan in de kroeg en op en top gaat genieten van je single leven. Vanavond voelt dat extra lekker. Als je een relatie had, had dat niet gekund. Deze houd jij de hele avond in je achterhoofd. 

5. Met die andere single lady ga jij de hort op
Je hebt één vriendin die ook geen relatie heeft, dus deze dag is jullie dag. Jullie doen alles wat je niet laten kunt en samen hebben jullie de tijd van je leven. Dat is pas goed geregeld. 

6. Je denkt aan al het geld dat je bespaart
Als jij een vriend had, had je cadeaus voor hem moeten halen en dat is nu niet het geval. Wat ben je ook een geluksvogel. Jij houdt een schatkist aan geld over en als je je bedenkt wat je daarvoor kunt kopen, wordt deze dag plotseling je lievelingsdag. 

singe zijn7. Benen die je niet hoeft te scheren
Niemand die de haren ziet op jouw benen, dus dat scheelt weer dat rotklusje om ze glad te krijgen. Dat oerwoud laat je dus lekker staan. Heerlijk.

8. Weer geen post vandaag
Net als die roos wacht je ook op een onverwachte kaart van jouw prins op het witte paard. Je zit op een stoeltje achter de voordeur en verliest de brievenbus geen seconde uit het oog. Helaas, weer is het jou niet gegund. 

9. Tijd om bij te slapen
Je hebt niks te doen en alle mensen om je heen zijn veel te druk met deze liefdesdag, dus dit is het moment om even lekker op tijd de oogjes te sluiten. 

10. Onder ‘chill’ van ‘Netflix and chill’ versta jij vandaag letterlijk chillen op de bank met veel chocolade
Tja, dan moet je het zelf maar gezellig maken hé. 

11. Je haat al die Valentijnsspullen in de winkel
Chocolade in een hartje, kussens in een hartje en te sappige kaartjes. Jij wordt er niet warm of koud van. Wat een onzin, die chocolade smaakt precies hetzelfde als alle andere. 

12. Je bidt dat deze dag snel voorbij is
Morgen is alles weer normaal en houdt iedereen op met deze onzin. Het is vandaag even afzien, maar dan kan morgen iedereen de draad weer oppakken. Ach, niet elke dag kan een geluksdag zijn. Nou ja, deze komt wel jaarlijks terug…

13. Je maakt een Tinderprofiel aan
Dat single zijn vind je eigenlijk helemaal niks en je moet er niet aan denken dat je volgend jaar op deze dag wéér alleen op de bank zit. Tja, je moet niet denken in problemen, maar juist in oplossingen. Dat betekent maar één ding: Tinder. 

Beeld: iStock

Must reads 👀