Video Lifestyle

Nieuwe discussie: is de huidskleurige bh racisme?

3

De discussies over zwarte piet zijn net weer achter de rug en nu duikt er alweer een nieuw soort discussie op. De huidkleurige bh is in Nederland maar in één huidskleur te verkrijgen en dat moet veranderen! Getinte vrouwen kunnen geen bhkleur in hun huidkleur vinden. Wij gingen de straat op om de mensen te vragen wat zij hiervan vinden. Zijn zij voor of tegen deze discussie?

Klik hier als je de video niet kunt zien

Vandaag lanceert Rowan Blijd (26) van het KRO-NCRV-Programma ‘Yo Mo’ de actie #Benniebeige. De actie bestaat uit een campagne via social-media en een pamflet. Met deze actie probeert ze aandacht te vragen voor het gebrek aan kleur in de Nederlandse mode-industrie. In Nederland is alleen de kleur beige te koop, terwijl er wel 6 verschillende huidskleuren zijn. Een huidkleurige beha is voor veel vrouwen de oplossing voor doorschijnende kleding. Je kan de beha vrijwel onzichtbaar dragen. Vervelend dus als je de beha niet kunt aanschaffen in je eigen huidskleur. Hopelijk worden winkelketens hiermee aangemoedigd om hun inkoopbeleid te verbeteren. 

Geen video's meer missen? Abonneer dan gratis op ons Youtubekanaal! Abonneren doe je hier

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

 • 3 maanden geleden johnlennontho

  Dear Girlscene and everyone else,

  Met al dit soort kleine dingen racisme noemen bevorder je het tegengaan van racisme niet, integendeel. Het wekt irritatie op (en terecht) en het slaat nergens op. Wat hieronder gezegd wordt!

  Ik zet me vaak in voor racisme en bij iets als de zwartepietdiscussie denk ik ook zeker dat dit moet veranderen. Maar kom op zeg, het gaat om een BH. Als we iedereen zomaar van racisme gaan beschuldigen is dat ook niet goed toch? Dat is juist een van de redenenen waarom mensen moeite hebben met dit soort dingen. Wij hebben zelf helemaal niet de intentie ‘racistisch’ te zijn. Werk daar niet aan mee.

 • 3 maanden geleden EDM❤️

  Rot op met je dat er geen andere “huids”kleurige bh’s zijn dan beige. Ik heb genoeg winkels gezien die wel andere soorten huidskleuren verkopen zoals bruin

 • 3 maanden geleden There's a light in everybodys life

  Ik ben er onderand een beetje klaar mee. Ja, alles is racistisch gefeliciteerd. Ik bedoel het zal echt niet met opzet gedaan worden van:muwahah we sluiten de donkere mensen buiten. Dat het niet klopt is iets anders en dan mensen er missschien van bewust moeten worden... ja. Maar gelijk alles en iedereen racistisch noemen is de laatste tijd een beetje een trend

 1. 1