Lifestyle

7 geldbesparende apps zodat jij een zakcentje overhoudt elke maand

We zijn allemaal arme studenten en hebben geen cent te makken. Iets te vaak kopen we nog die ene leuke jeans, maar diep vanbinnen weet je dat dat totaal niet nodig was. Soms zit je in tijden van crisis en dan moet je echt even een stapje terug doen. Gelukkig leven we in een tijd van ontelbaar veel apps voor op je telefoon en laten daar nou ook een paar geldbesparende apps tussenzitten. Komt dat even goed uit. 

Scoupy: kortingsbonnen
Gebruik: App Store en Play Store
Deze geldbesparende app is geweldig als je flink wil besparen op bijvoorbeeld je wekelijkse boodschappen. Bij jou in de buurt zijn verschillende acties, waardoor je kortingscodes ontvangt. Als jij jouw frikandelbroodje voor vijftig cent wil, laat je de juiste code zien bij de kassa en heb jij flink wat bespaard. 

Spotzi Parkeren: het goedkoopst parkeren
Gebruik: App Store en Play Store
Eigenlijk heb je er een hekel aan om naar de stad te gaan puur omdat je een godsvermogen betaalt om jouw auto te parkeren. Gelukkig bestaat Spotzi Parkeren, want deze slimme app zoekt voor jou het allergoedkoopste parkeerplekje uit en is dus een super  geldbesparende app. Zo, daar heb je nog wat aan. 

geld besparenCall Timer
Gebruik: App Store en Play Store
Bel je vaak te lang met je vriendinnen, waardoor je over je belminuten zit? Dan moet je echt even Call Timer downloaden. Op deze geldbesparende app stel je na een bepaalde tijd een waarschuwing in, zodat er een seintje afgaat op het moment dat je echt bijna de hoorn erop moet gooien. Weinig kans dat jij nog extra moet betalen aan het eind van de maand. 

Slim Koken
Gebruik: App Store en Play Store
Deze app is van het Voedingscentrum en laat je lekker koken én geld besparen. Oeh, dat klinkt ook erg aantrekkelijk. Dat is het zeker, want met deze geldbesparende app kook je precies op maat. Daarnaast krijg je slimme koop- en bewaartips, zodat je zo min mogelijk voedsel verspilt. 

I Owe You
Gebruik: App Store en Play Store
Hoe vaak leen je geld uit aan een vriendin en vergeet je het terug te vragen? Veel te vaak en dat is zonde. Jij hebt daar hard voor gewerkt en dan gaan andere mensen met jouw loon er vandoor. Ook al is het een klein bedrag, jij hoort het gewoon terug te krijgen. Met de app I Owe You, weet je vanaf nu precies van wie je nog geld krijgt en natuurlijk ook aan wie jij nog geld moet geven. 

Social Deal
Gebruik: App Store en Play Store
Deze geldbesparende app staat bomvol met dagaanbiedingen. De leukste hotspots met gratis korting. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt korting regelen. Wil je uiteten? Kijk even of er ergens een leuke aanbieding is, zodat je heel wat euro’s kunt besparen. Dan smaakt het eten nét iets lekkerder, toch?

Groupon
Gebruik: App Store en Play Store
Als je Social Deal het niet heeft, kun je ook altijd een poging wagen bij Groupon. Korting met vijftig tot zeventig procent op van alles en nog wat. Ook als je naar het buitenland gaat, is het de moeite waard om even deze app op te starten. Gebruik het voor mode, restaurants, reizen en hotspots. Met Groupon ga jij een leuk bedrag overhouden. 

Beeld: iStockBron: consumentenbond.nl, businessinsider.nl, bezuinigen.nl, mijnstudentenleven.nl, 

Must reads 👀