Health

7 feitjes over je tepels die jij waarschijnlijk nog niet wist

We hebben ze allemaal: tepels. Net als onze boobs zijn ook onze tepels niet te vergelijken met die van anderen. Geen één is hetzelfde en dat is oké. Van verschillende maten, vormen en kleuren. Girlscene ging op onderzoek uit en hier lees je ongetwijfeld feitjes die jij vast nog niet wist over je tepels.

1. Er bestaat geen 'normale' tepel
Net zoals verschillende kleuren ogen, heeft iedereen ook verschillende vormen tepels. Naast dat er geen 'juiste' haarkleur is, is er ook geen juiste tepelkleur. Dit heeft allemaal te maken met het ontwikkelings- en genetisch proces en hier kun je dus niks aan veranderen.

2. Tepelhaar is helemaal niet gek
Ontdek je een verdwaalde haar rond je tepel? Geen paniek! Het is helemaal niet gek om haargroei te hebben rond je tepels volgens dermatoloog Gary Goldenberg werkzaam aan de School of Medicine in Mount Sinai Hospital. De hoeveelheid ligt wederom aan je hormonen en is erfelijk bepaald.

3. Je tepels zijn geen exacte kopieën van elkaar
Tepels zijn als sneeuwvlokken - geen een is hetzelfde. De welbekende uitspraak over onze wenkbrauwen, 'het zijn geen tweelingen maar zusjes is' is ook in dit geval zeker van toepassing ;-). De grootte, vorm, en kleur zijn afhankelijk van een heleboel verschillende aspecten.

4. Je tepels hebben een andere kleur
Of je tepels nou licht van kleur zijn of juist heel donker, je hoeft je nergens zorgen over te maken. Verschillende kleuren zijn heel normaal.

tepels borsten feitjes

5. Je tepels zijn ingedeukt
Je tepels steken niet naar buiten, maar juist naar binnen. Gelukkig ben je niet de enige, zo'n tien tot twintig procent van de vrouwen heeft dit namelijk. 

6. Er zitten kleine bultjes rond je tepels
Misschien heb jij het, hele kleine bultjes rond je tepels. Niks om je zorgen over te maken. Waar het precies vandaan komt weten we nog steeds niet, maar het schijnt dat dit later moet zorgen dat je baby kind de weg naar jouw tepels makkelijker vindt. A-ha!

7. Je tepels zijn heel erg gevoelig
Of zijn ze juist totaal niet gevoelig...? Dit komt beide voor. Sommigen hebben juist hele gevoelige tepels andere meiden helemaal niet en dat is dus heel normaal.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved