Fashion

Zo DIY jij je eigen rafel jeans

We dragen bijna dagelijks een spijkerbroek en dat gaat op den duur vervelen. De jeans met rafels en franjes zien we steeds vaker voorbij komen. Wij zijn verliefd op deze trend! Het verandert die saaie jeans in een fashionable broekie. Bij de ZARA betaal je al snel €50 voor een fringe jeans. Gelukkig kan je ze ook makkelijk zelf maken. Hieronder zie je hoe wij dit deden…

Fringe jeansDe benodigdheden:
Een simpele jeans, een schaar en een pincet. 

fringe jeansStap 1: knip de zoom eraf
Als er een zoom aan de onderkant van jouw jeans zit knip je deze eraf. De zoom valt namelijk niet te rafelen (stap vier). Er zijn ook jeans zonder zoom. Als jouw jeans geen zoom heeft kun je meteen door naar stap twee.

Fringe jeansFranje jeansStap 2: strookjes knippen
Als de zoom eraf is kun je strookjes knippen van de onderkant naar de bovenkant. Tijdens deze stap bepaal jij hoe lang jouw franjes gaan worden. Hoe dieper je knipt, hoe langer ze worden. Je kunt gaan voor een korte fringe of lange slierten. Wij knipten ongeveer twee centimeter diep.

Franje jeansFringe jeans Stap 3: draadjes plukken
Nu ga je de horizontale draadjes uit de strookjes trekken. Hierdoor blijven alleen de verticale draden over en ontstaan er rafels. Met dit werkje ben je wel even zoet, maar het resultaat mag er zijn!

fringe jeansStap 4: wassen
Nu je alle horizontale draadjes uit de strookjes hebt getrokken kan je de broek zo laten, nu zijn de franjes nog heel dun en fluffy. Wanneer je de broek wast frommelen de draden in elkaar en krijg je dikkere franjes. Het is maar net wat jij zelf leuk vindt! 

Must reads 👀