Beauty

Zo krijg je een pony zonder je haar te knippen

Wat we vroeger afgrijselijk vonden is nu weer helemaal hip: de pony. Sinds Monica Geuze een pony bij zichzelf knipte lijkt het wel alsof iedereen haar volgt. De pony is helemaal hot and happening! Toch is het knippen van een pony een enorme stap en groeit het haar niet makkelijk aan... Daarom hebben wij hier drie manieren om een pony te creëren zonder je haar te knippen. 

Pony creeeren1. De knot-pony
Eén van de simpelste manieren om een pony te faken is de knot-pony. Het enige wat je nodig hebt is een bandana en lang haar. Je maakt een knot en zorgt dat je een lange pluk haar overblijft (deze komt uit de knot). Die lange pluk haar leg je mooi over je voorhoofd, zoals een echte pony. Nu hoef je alleen nog de bandana om jouw hoofd te knopen en voilà!

Zoals je ziet hoeft het niet per se met bandana, wij vinden het natuurlijker staan met bandana. Dat verschilt per persoon.

2. De 'normale' pony
Los haar met een pony is ook heel tof, alleen een stuk lastiger omdat je niets kan verbloemen met een bandana. Gelukkig is hier een oplossing voor! Ook hier komt geen schaar aan te pas, enkel twee schuifspeldjes.

Je neemt het voorste gedeelte van je haar en kamt het naar voren, zodat het voor je gezicht valt. Dan verdeel je dit haar in twee 'gordijntjes' en klap je ze dubbel op het punt waar jij wil dat de pony stopt. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de uitstekende plukjes te draaien en vast te zetten aan de zijkanten. 

3. Pony met een muts
Een muts is het perfecte middel om jouw knutselwerk te verbloemen, en ook hartstikke geschikt voor in de winter. Je neemt een pluk haar en vouwt die over je voorhoofd op dezelfde manier als bij de 'knot-pony'. Zet het vast op de kruin en zet de muts op. Nu hoef je het alleen nog even af te stylen en je bent klaar om te gaan!

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook