Beauty

Verschillende soorten krultangen: voor welke krullen gebruik je ze?

Alle meiden die niet gezegend zijn met een bos krullen moeten zich wagen aan de krultang. Wil je een subtiele slag? Dan zit je voor je het weet met een stel pijpenkrullen. Wil je een flinke bos stevige krullen? Dan zijn ze na een uurtje alweer uitgezakt... Elke krultang is uniek en geeft een andere krul. Hieronder vind je een overzicht van krultangen en hun krullen!

Krultangen

De chopstick curler
Met deze ultradunne krultang maak je de fijnste krullen. Over het algemeen blijven kleine krullen beter zitten dan grove krullen. Een kleinere krultang dan deze ga je niet vinden. Hieronder zie je hoe Vera Camilla deze tang gebruikt.

Carmen Chopstick Curler, €22,99

De automatische krultang 
Als jij een controlfreak bent die wil dat elk plukje dezelfde krul heeft, dan is dit jouw tang. Deze krultang 'zuigt' het haar op een krult het automatisch. Het haar wordt heel gelijkmatig gekruld. Omdat je geen grote plukken kan krullen met deze tang ben je wel even bezig... Maar het resultaat mag er zeker zijn!

BaByliss Curl Secret, €59

De grove krultang
Voor krullen à la Victoria's Secret Angels gebruik je een grove krultang. Deze tang geeft een grove krul die natuurlijk oogt. Zodra je het haar hebt gekruld moet je dit meteen goed vastzetten met haarlak, want deze krul zakt namelijk snel uit als je van jezelf stijl haar hebt. 

BaByliss C332E, €30

De kegelvorm krultang
Je hebt het vast weleens gezien: een krultang die breed begint en steeds smaller wordt. Deze kegelvormige krultangen zijn erg populair. Maar wat voor krul krijg je hier nou mee? Je krijgt een natuurlijke krul omdat de onderkant van het haar een kleinere krul heeft dan de bovenkant van het haar. Als je erop let zie je dat dit bij meiden die krullen van zichzelf hebben ook het geval is.

BaByliss C20E, €33

De wafeltang
De wafeltang van vroeger kennen we allemaal nog wel, daar creëerde je het typische Spice Girl-haar mee. Tegenwoordig zijn er ook wafeltangen op de markt die geen hoekige wafels maken, maar Beyoncé waves! Ook Anna Nooshin gebruikt deze krultang.

BaByliss PRO Deep Waver, €66

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook