Health

Dit is waar lichaamsvet heen gaat tijdens het afvallen

Waar gaat lichaamsvet heen zodra je afvalt? Dit klinkt in eerste instantie als een stomme vraag. Maar toen wij er langer over nadachten werden we toch wel heel benieuwd! Zweet je het uit? Plas je het uit? Komt de ‘vetfee’ het ’s nachts ophalen? Who knows! Hieronder vind je het antwoord op deze (ver)brandende vraag... Wij verklappen je alvast: het is totaal niet wat je denkt!

Als eerst is het belangrijk om te weten dat gewichtsverlies niet hetzelfde is als vet verbranden. Het verschil in gewicht dat jij op de weegschaal ziet hoeft niet per se het verloren vet te zijn. Het kan namelijk ook spierverlies of vochtverlies zijn. Het vetverlies is het vet dat verbrand wordt doordat er meer energie gebruikt is dan je gegeten hebt.

Dit is waar vet heen gaat tijdens het afvallenMaar goed, even to the point. Waar gaat het vet dan heen? Hou je vast… Het grootste gedeelte van het vet adem je uit als koolstofdioxide. Say what?! Vet wordt voor 84% omgezet in koolstofdioxide. Wanneer je 10 kilo verbrandt, adem je 8,4 kilo uit als koolstofdioxide. De overige 1,6 kilo wordt omgezet in energie en water. Met water wordt zweet, urine en tranen bedoeld. Dit is gebleken uit onderzoek van Andrew Brown van de University of New South Wales. Diëtisten en dokters die altijd beweerd hebben dat vet werd omgezet in spier of dat het krimpt zaten er dus compleet naast…

Voortaan adem je gewoon wat harder door tijdens het Netflixen en dan ben je die kerstkilo’s gewoon weer kwijt! ;-)

Bron: yourtango.com, bodyworlds.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook