Lifestyle

9 redenen dat jouw vriend nog lang niet volwassen is

Je vriend is al een tijdje de achttien gepasseerd, maar toch gedraagt hij zich als een kleuter. Zijn moeder stopt hem nog net niet in elke avond voor het slapen gaan en het liefst speelt hij de hele dag met zijn autootjes van vroeger. Verder is het een hartstikke leuke jongen, maar soms ontbreekt de volwassenheid nog een beetje. Uhm, een beetje heel erg. 

1. Hij verheugt zich op alle avondjes met zijn vrienden
Zijn vrienden zijn alles voor hem en hij fleurt helemaal op als hij een avond de kroeg induikt met zijn maten. Soms denk je dat zijn vrienden belangrijker voor hem zijn dan jij bent, maar dat neem je maar voor lief. Zo is elke jongen toch?

2. Zijn moeder regelt alles voor hem
Ze smeert nog zijn boterhammen, koopt zijn kleding en heeft elke avond het eten voor hem op een bordje liggen. Het is dat ze geen verhaaltje voorleest voor het slapen gaan anders had je daar toch echt een eind aan gemaakt. Al zorg jij soms ook voor hem alsof je zijn moeder bent. Ach, hoort erbij.

3. Fifa is life
Gamen, gamen en nog eens gamen. Hij speelt Fifa alsof zijn leven ervan afhangt en dat merkt het hele huis. Jij zit er als een leek naast en hebt geen idee hoe je hierop moet reageren. Na een tijdje zeg je: "Uh, ik ben er ook nog!"

vriend niet volwassen4. Hij kan niet tegen zijn verlies
Een spel spelen met je liefje is de hel op aarde. Soms wil je hem expres laten winnen, omdat anders de sfeer volledig verpest is. Hij doet er alles aan om te winnen en als er valsgespeeld moet worden, dan moet dat. Nee, tegen zijn verlies kan hij écht niet. 

5. Serieuze gesprekken gaat gewoon niet
Een serieus gesprek met hem? Geen beginnen aan. Overal waar een grap over gemaakt kan worden, maakt hij ook gewoon. Kan hem het wat schelen als dit over een gevoelig onderwerp gaat. Verder is het een lieve jongen hoor. 

6. Hij zorgt nauwelijks voor je
Jij zorgt als geen ander voor hem als het nodig is, maar andersom heb je het nog nooit meegemaakt. Nog nooit heeft hij eten op tafel getoverd of je thee gebracht toen je ziek was. Ach, dat komt vanzelf wel. Hoop je.

7. Opruimen 
Jouw vriend heeft nog nooit zelf zijn kamer opgeruimd. Hij heeft daar gewoon geen zin in en als het erg te erg wordt, doet iemand anders het wel. Zijn moeder bijvoorbeeld of jij. Wordt hij nooit volwassen? 

8. Kiezen is een drama
Keuzes maken, niets zo lastig als dat, als het aan je vriend ligt ten minste. Friet of pizza, rode trui of groene trui, Spanje of Italië. Dit moet je gewoon niet aan jouw vriend vragen, want kiezen kan hij niet. Eigen keuzes maken is erg lastig en kiezen voor anderen is nog tien keer zo erg. 

9. Hij neemt school niet serieus
Huiswerk maakt hij niet en hij moet wel in een erg fanatieke bui zijn, wil hij leren voor een tentamen. Hij haalt het met de hakken over de sloot en daar ligt hij absoluut niet wakker van, want gehaald is gehaald. Jij wacht nog altijd op het moment dat hij beseft dat school toch wel belangrijk is. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook