Fashion

Grote borsten? 5 kledingtips om er stijlvol uit te zien

Stond je vooraan de rij toen de borsten werden uitgedeeld en heb je cupmaat C of groter? Dan heb je iets gemeen met andere meiden die grotere borsten hebben: het is toch anders om jezelf te kleden dan meiden met een kleinere cupmaat. Maar maak je geen zorgen, er zijn verschillende kledingtips die je kunt toepassen om stijlvol voor de dag te komen zonder dat je je bloot gekleed voelt. Lees snel verder.

Ieder lichaam vraagt om ander stijladvies, maar hoe kun je jezelf het beste kleden als je grote borsten hebt? Girlscene heeft vijf tips van experts verzameld die jou helpen om zo mooi mogelijk voor de dag te komen. Wel zo fijn met het feestseizoen in het vooruitzicht! 

1. Investeer in een goede bh
De eerste stap is het shoppen van een goede bh. Wat zeggen we? Meerdere bh's. Grote borsten hebben nu eenmaal steun nodig en het is nu eenmaal zo dat je kleding mooier valt als je de juiste bh draagt. Dat betekent in veel gevallen ook dat je bh's duurder zijn dan je misschien zou willen, maar de investering is het écht waard. Let er bij het kopen op dat de bh de borst mooi bedekt en dat je tepels dus niet uit de cups vallen. Dan zit je kleding nog iets beter.

2. Verkies een overslagjurk over een bodycon jurk
Als jouw borsten zo groot zijn dat je lichaam uit balans lijkt als je iets straks draagt, is een overslagjurk jouw nieuwe lievelingstrend. De wrap dress maakt dit seizoen namelijk een serieuze comeback en geloof het of niet, dit is het perfecte jurkje voor meiden met een grotere buste. Een strakke jurk kan je top heavy laten voelen, terwijl je in een overslagjurk het accent precies op de juiste plekken legt. Je taille wordt benadrukt en je borsten krijgen wel aandacht, zonder dat het te veel in het oog springt.

kledingtips grote borsten
3. Wees voorzichtig met kleur

Misschien vind je het übersaai om jezelf de rest van je leven in het zwart te hullen. Dat hoeft natuurlijk niet, maar over het algemeen geldt wel dat hoe opvallender de kleur en de print, hoe groter je borsten lijken. Wil je dus niet de complete focus op je borsten leggen? Kies dan in ieder geval voor een egale kleur en een niet te strak kledingstuk.

4. Let op de juiste halslijn
Dat je borsten hebt betekent niet dat je alleen maar hooggesloten kleding mag dragen. Integendeel! Het is in veel gevallen juist mooi om een beetje decolleté te laten zien. Let daarom op de halslijn van kleding. Een V-hals is in de meeste situaties erg mooi bij grotere borsten, maar misschien voel jij je beter bij een lagere, ronde hals. Sterker nog, met een hoge halslijn (hallo, coltrui) lijken je borsten vaak nog groter dan ze al zijn. Als dat de look is waarvoor je gaat is dat een goede tip, maar het is wel handig om in ieder geval te weten wat welke halslijn voor jouw figuur doet.

5. Denk aan je mouwen
Wist je al dat de lengte van je mouwen bepalen of je borsten groter of kleiner lijken? Zo brengt een driekwart mouw je lichaam en outfit in balans, waardoor je borsten niet veel groter lijken dan de rest van je lichaam. Bovendien is deze lengte heel flatterend als je niet heel blij bent met hoe je armen eruitzien. Probeer zelf maar eens!

Kijk af bij deze items om inspiratie op te doen. PS: hebben de modellen geen grote borsten? Dan betekent het niet dat het je daarom niet zou staan:

Groene jurk
€60,81


Velvet jurk
€19,95


Overslag jumpsuit
€35,95


Gestreepte blouse
€19,99


Vinyl rok
€15,99


Cape
€47


Overslag body
€47


Velours blazer
€35,99

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved