Food

Na pizza met ananas doen mensen nu ook dít fruit op hun pizza

Of ananas op je pizza lekker is, daar zijn de meningen al over verdeeld. De één bestelt standaard een pizza Hawaii, de ander gruwelt ervan. Mocht je team-pizza Hawaii zijn dan hebben wij een gouden tip voor je! Er is namelijk een nieuwe trend op het gebied van pizza's. Na ananas, doen mensen nu ook ander fruit op hun pizza. Dit moét je eens proberen! 

Waarom zou je alleen ananas op je pizza kunnen doen? Als je erover nadenkt is het eigenlijk best gek dat we daar nog niet eerder mee hebben geëxperimenteerd. Maar daar komt verandering in! Pizza met aardbei is namelijk de nieuwste hit op het gebied van food. 

De meeste pizzarecepten met aardbei zijn zoeter dan de meeste pizza's. Perfect voor de zoetekauwen onder ons! Wil je deze bijzondere pizza eens proberen? Onze collega Claartje van Foodness.nl heeft een heerlijk recept voor je, met honing en geitenkaas. Klinkt gek, maar zeker het proberen waard! 

Dit moet je doen: 
1. Maak de balsamicosiroop door de azijn en de honing samen in een steelpannetje en verwarm. Laat 10-15 minuten pruttelen tot het tot de helft is ingekookt.
2. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Rol het pizzadeeg (kijk hier voor het recept voor homemade pizzadeeg) uit tot een grote lap, die precies op een met bakpapier beklede ovenplaat past.
3. Bedek de pizza met in stukjes gescheurde mozzarella, grote kruimels geitenkaas en de aardbeien. Bak in de oven tot korst krokant, en de kaas gesmolten is; 35-40 minuten.
4. Wanneer de pizza klaar besprenkel je hem met de balsamicosiroop. Bestrooi daarna met een snuf (versgemalen) zwarte peper en de in stukjes gescheurde blaadjes van de basilicum.

 

Een bericht gedeeld door Kuliner (@kulinerkuu) op

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved