Lifestyle

7 dingen die je zeker moet doen tijdens Kerstmis

Al weken kijk jij uit naar de feestdagen en eindelijk is het zover. De cadeautjes onder de kerstboom mogen uitgepakt worden en de eettafel is keurig netjes gedekt. Je trekt je mooiste jurkje aan en je haren worden tot in de puntjes gekruld. Het kerstfeest kan nu écht beginnen. Naast bunkeren tijdens het kerstdiner wil je natuurlijk ook nog andere dingen doen. Girlscene zet alle opties voor je op een rijtje. 

1. Winter Efteling
Ben je een beetje klaar met al die verplichte dingen tijdens de feestdagen? Dan wordt het tijd voor verandering. Wat dacht je van de Winter Efteling? Superleuk als je van pretparken houdt en toch een beetje in de sfeer wil blijven. De Efteling is echt magisch in de winter en al helemaal als het Kerstmis is. Wil je het helemaal afmaken? Dan is het natuurlijk leuk om nog een nachtje te boeken in het Efteling Hotel. Dit begint te kriebelen hè? Klik hier voor meer informatie. 

2. Kerstmarkten
Bij Kerstmis hoort natuurlijk kerstmarkten. Met je moeder of een stel vriendinnen op pad om de lekkerste chocolademelk en de leukste hebbedingetjes te scoren om last minute onder de kerstboom te leggen. Lees dit artikel en jij weet precies welke kerstmarkten je absoluut niet mag missen in Nederland. 

Wat te doen met kerst
3. 538JingleBall
Heb je geen zin om met je familie in een kringetje bij de open haard te zitten? Jij wilt gewoon losgaan in je kerstjurkje en dat is zeker mogelijk. Zoals elk jaar organiseert Radio 538 het 538JingleBall. Dit jaar gaan op 16 december de voetjes van de vloer in de Amsterdamse Ziggo Dome. De tofste artiesten komen langs om een knalfuif te bouwen. Let wel op: dit evenement is 18+. Klik hier voor meer informatie. 

4. Schaatsbaan
Als je je geroepen voelt om de tiramisu van het kerstdiner direct eraf te sporten, dan kun je het beste een bezoekje brengen aan de schaatsbaan. Het leuke is dat alles op en top versierd is en dat maakt het extra gezellig. Ook al kun je niet schaatsen, dat maakt totaal niet uit. Je probeert vooruit te komen met dat ijzer onder je voeten en eigenlijk is het hartstikke leuk. Wil je weten waar je leukste schaatsbanen van Nederland vindt? Lees dan dit artikel

5. Uitgaan
Niets is leuker dan jezelf van top tot teen optutten met vriendinnen en vervolgens een leuke club of kroeg opzoeken. Met kerst is er altijd wel iets te doen, dus daar hoeft het niet aan te liggen. Zoek een stad uit waar jullie altijd al willen stappen en doe het gewoon. Kerstmis is hét moment om te feesten in je mooiste oufit. 

6. Shoppen
Kerst staat natuurlijk bekend om de aantrekkelijke kortingen, dus dan moet er geshopt worden. Tuincentra, warenhuizen en reisorganisaties; op veel plekken gaan de prijzen naar beneden. Kijk even wat voor jou aantrekkelijk is en met een beetje geluk sluit jij een goede deal met kerst. 

7. Circus
Met Kerst zijn er tientallen circussen, dus er is vast en zeker iets bij jou in de buurt. In plaats van kerstfilms kijk jij een paar uurtjes naar leeuwen, acrobaten en clowns. Een keer eens wat anders toch? Kerst Circus Ahoy, Wereldkerstcircus of het Groot Kerstcircus in Den Haag zijn bekende circussen om naartoe te gaan. 

Beeld: iStock

Must reads 👀