Lifestyle

7 dingen om te doen als je vanavond geen Sinterklaas viert

Het is vijf december en dat betekent voor veel mensen cadeaus uitpakken. Je hebt weken geknutseld aan een voetbalgrabbelton voor je broertje en je hoopt dat de persoon die jouw naam op een papiertje heeft staan, wel de juiste nagellakkleur heeft uitgezocht. Natuurlijk kun je vanavond ook andere dingen doen dan gedichten voorlezen. Girlscene heeft een paar spetterende activiteiten bedacht, zodat jij Sinterklaasavond nét even anders viert. 

Party time
Er is vast wel ergens iets te beleven, dus zoek het feestje op. Ga lekker drankjes drinken in de kroeg met je familie of vriendinnen en jullie komen de avond wel door. Misschien is er in jouw buurt wel een speciaal Sinterklaasfeest voor de niet-Sinterklaasvierders. 

Bioscoop
Zoek een film uit en breng de avond door in de bioscoop in een luie stoel met een bak popcorn. In plaats van je druk maken om gedichten, kun jij volledig ontspannen en naar een film kijken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een marathon Netflix houden. Need we say more?  

sinterklaas vierenKaraoke
Organiseer een karaokeavond voor alle mensen die je kent die geen Sinterklaas vieren. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus stuur de uitnodigingen er maar uit. Zoek een foute playlist en laat de nachtegaal in je naar boven komen. Gegarandeerd dat dit je een geweldige avond bezorgd. 

Karten
De stoerdere kant op? Dan zijn er genoeg dingen te doen en karten hoort daar zeker bij. Zoek een kartbaan en neem het op tegen je familie of vrienden. Wie weet als eerste de finish te bereiken? De winnaar verdient natuurlijk wel een extra prijs. 

Hapjesavond
Spreek met vriendinnen af dat jullie allemaal lekkere hapjes maken om de hele avond van te smikkelen. Gezellig kletsen met de meiden en dan hebben jullie een heerlijke Sinterklaasavond. Jullie kunnen ook allemaal een gerecht maken en de hele avond tafelen. Verdeel het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht en het wordt sowieso één groot feest. 

Beautyavond
Ga jezelf lekker verwennen met de fijnste producten. Nodig je vriendinnen uit en tover de gezichtsmaskertjes, verzorgingscrème en voetenbadjes maar tevoorschijn, want deze gaan jullie nodig hebben. Zet een lekker ontspannen muziekje op en zet wat lekkers op tafel. Maak er een echte meidenavond van waar jullie nog lang over zullen praten. 

Spelletjesavond
Als je toch thuis wil blijven op vijf december, is een spelletjesavond zeker een aanrader. Kies een paar spellen die jullie allemaal leuk vinden en maak er een gezellige avond van. Kaarten, 30 Seconds, Risk en Monopoly. Je hebt vast wel iets in de kast liggen dat jullie allemaal aanstaat. 

Wij hebben een aantal toffe spellen uitgezocht, zodat jouw Sinterklaasavond niet meer stuk kan. 

30 seconds spel30 Seconds | €29,95 bij Bol.com

monopolyMonopoly | €31,99 bij Bol.com

levensweg bol.comLevensweg | €34,99 bij Bol.com

CluedoCluedo | €31,99 bij Bol.com

Beeld: iStock

Must reads 👀